Riječki komorni zbor “Val”

U ovoj sezoni

Riječki komorni zbor “Val” mješoviti je zbor osnovan u rujnu 2012. Broji tridesetak članova srednje dobi koji su pretežno iskusni pjevači. Repertoar zbora većinom čine domaće i strane umjetničke skladbe svih stilskih razdoblja, duhovne i svjetovne tematike. S obzirom na područje na kojem zbor djeluje, nastoji njegovati kulturnu baštinu svoga kraja. Tijekom dosadašnjeg djelovanja zbor se publici predstavio samostalnim cjelovečernjim duhovnim i svjetovnim koncertima te raznim prigodnim nastupima u zemlji i inozemstvu. Rado se odaziva svakom pozivu na sudjelovanje u humanitarnom koncertu.

Kao predstavnik Primorsko-goranske županije, zbor 2014. godine sudjeluje na 47. Državnom susretu hrvatskih pjevačkih zborova u Novigradu te osvaja nagradu stručnog povjerenstva za iznimno oblikovan zborski zvuk.

U svibnju 2015. godine na Međunarodnom natjecanju zborova „Aurora cantat“ u Karlovcu natječe se u klasičnoj i duhovnoj kategoriji te osvaja srebrnu plaketu.

U prosincu 2015. na Međunarodnom natjecanju božićnih i adventskih pjesama u Bratislavi također osvaja srebrnu plaketu, a isto tako srebrnu plaketu osvaja i na Međunarodnom natjecanju zborova u svibnju 2016. godine u Šibeniku i na Međunarodnom festivalu zborova u Herceg Novom početkom listopada 2016. U prosincu 2016. na međunarodnom natjecanju zborova Chorus Inside Internationa u Rimu zbor osvaja zlatnu plaketu, a na Adventu u Zagrebu 2016. osvaja posebnu nagradu za visoke izvedbene domete zborske glazbe. 2017. godine zbor osvaja dvije zlatne plakete: na Međunarodnom natjecanju Aurora Cantat u Karlovcu (svibanj) te na Međunarodnom natjecanju Chorus Inside Croatia u Rovinju (rujan). U lipnju 2018. na Međunarodnom zborskom natjecanju “Lege artis” u Tuzli, zbor osvaja drugo mjesto u kategoriji mješovitih zborova te nagradu publike za najbolji nastup. U studenom 2018. u Rijeci osvaja na natjecanju Croatia Cantat zlatnu plaketu, a u lipnju 2019. na natjecanju “Zlatna lipa Tuhlja” u Tuhlju među 24 zbora osvaja srebrnu plaketu svrstavši se po bodovima među prvih 5 zborova.

Umjetnička voditeljica zbora je Doris Kovačić, prof.