Rođen je u Sankt Petersburgu (Rusija) 1960. godine.
Osnovnu i srednju školu završio je u rodnom gradu 1977., a nakon toga upisao je Akademiju kulture „N.K. Krupskoj” koju završava s najvišim ocjenama 1979. Iste godine upisuje Akademiju teatra, glazbe i kinematografije koju pak završava 1984.
Godine 1990. odlazi na natječaj pjevača u Beč gdje i pobjeđuje.
Godine 1991. pobjeđuje i na natječaju „P. I. Čajkovski” u Sankt Petersburgu.
Godine 1986. zapošljava se u Kazalištu operete u Sankt Petersburgu, a 1990. kao solist u Komornoj filharmoniji te 1992. postaje i solist Smolnog sabora.
Godine 1993. radi kao solist Mariinskoga teatra Kirovski i Teatra opere i baleta „Imini Musorgskog”.
Nastupao je i u inozemstvu na koncertima u Japanu, Francuskoj, Švedskoj, Njemačkoj, Italiji, Finskoj i Norveškoj, a surađivao je s istaknutim glazbenicima kao što su J. Temirkanovim, V. Georgijevim, M. Rostropovičem, G. Višnjevskim.
Godine 1998. dolazi u Hrvatsku otkada je angažiran u Hrvatskom narodnom kazalištu Ivana pl. Zajca u Rijeci, ali često biva angažiran i u operama nacionalnih kazališta u Zagrebu i Osijeku.
U Rijeci i u drugim gradovima nastupao je u ulogama: Almaviva („Seviljski brijač”), Evgenij Onjegin, Nemorino („Ljubavni napitak”), Alfredo („La Traviata„), Zinadij Borisovič („Lady Machbeth”), Aleksij („Lizinka”), Duca di Mantova („Rigoletto”).
Nastupa često i na koncertnim podijima: Requiem (Mozart), Petite Messe solennelle (Rossini)…
U rujnu 2000. nastupao je na Milenijskom koncertu pri Ujedinjenim narodima u New Yorku.
Dobitnik je Nagrade „Milan Pihler” za najbolje ostvarenu mušku ulogu u opernom programu HNK Ivana pl. Zajca u sezonama 2000./2001. i 2001./ 2002. za ulogu Nemorina u operi „Ljubavni napitak” Gaetana Donizettija.