Siniša Štork

Solist Opere
U ovoj sezoni

Od 1987. do  1991. pohađao je Muzičku akademiju u  Sarajevu, odsjek solo pjevanja, te diplomirao u klasi prof. Blanke Kurpjel – Danon i prof. Paše Gackić.
Od 1996. do  2000. pohađao je Akademie fűr Musik und Darstellende Kunst u Beču, studij opernih uloga i diplomirao u klasi prof. Kurt Malm / prof. Uwe Theimer (Gesang kod prof. Franz Donner i prof. Helene Karuso). Od 2003. godine usavršava se  kod prof. Stojana Stojanova Gančeva. Značajniji operni solo nastupi su mu  Dr. Grenvil  u Traviati u HNK Ivana pl. Zajca Rijeka, Oronte u Die Schule der Frauen u Salzburger Landestheateru u Salzburgu,  Antonio u  Le Nozze di Figaro, Maseto u Don Giovanniju  i Falstaf  u Die lustige Weibervon Windsor u Schönbruner Schlosstheateru u Beču, Alidoro u La Cenerentoli na Opernfestivalu u Rheinsbergu, Don Alfonso u Cosi fan tutte u Tokiju (svibanj 2000.)
U HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci otpjevao je mnoge uloge kao što su Dr. Grenvil u  Traviati, Sparafucile u Rigolettu,  Alvise u La Giocondi, Zuniga u Carmen, Sulejman u  Nikoli Šubiću Zrinjskom, Eliakim u  Juditi,  Gran Sacerdote u Nabuccu, Banco u  Macbethu,  Angelotti u Tosci, Gazda Marko u Eri s onoga svijeta, Don Basilio u Il Barbiere di Siviglia, Biskup Raimondo u Casanovi u Istri,
Il Principe di Bouillon u Adriani Lecouvreur,  Raimondo Bidebent u  Luciji di Lammermoor,  Il Marchese di Calatrava u La forza del destino. Solo nastupe zabilježio je na koncertima u Austriji, Bosni i Hercegovini, Francuskoj, Hrvatskoj, Italiji, Njemačkoj, Švicarskoj. Snimio je tri solistička CD-a: Sacre Cancones (1993.), Parnasia Militia (1996.), Hrvatska duhovna glazba (2006.).