Tihana Strmečki

TIHANA STRMEČKI (koreografkinja, plesna pedagoginja i plesačica) osnovno plesno obrazovanje stječe u domaćim plesnim studijima i ansamblima, te pohađa plesne radionice u New Yorku, Los Angelesu, Londonu, Amsterdamu, Parizu i Barceloni, gdje gradi znanje i iskustvo u mnogim stilovima i modernim tehnikama. Unatrag deset godina redovito se educira na Broadwayu u New Yorku i na West Endu u Londonu, te surađuje s raznim hrvatskim i inozemnim koreografima. U mjuziklima po Europi i Hrvatskoj („Ljepotica i zvijer”, „Saturday Night Fever”, „Mamma Mia”, „Crna kuća”, „Footloose”, „Divan Božić”…) radila je kao koreografkinja, associate choreographer, asistentica redatelja/koreografa, te plesni kapetan i/ili izvođačica. Osmišlja scenski pokret za predstave poput „Raspad sistema” (Satiričko kazalište Kerempuh), „Sve o ženama“ (Teatar Gavran) i za mnoge druge dramske predstave. Također koreografira dječje predstave, nastupe na plesnim festivalima, glazbene koncerte, reklame, televizijske emisije, modne revije i video spotove.
Osnivačica je i voditeljica plesnog kluba „JazzElle”, te u „Husar&Tomčić školi pjevanja“ radi kao glavna koreografkinja škole i plesna mentorica. Plesne je satove držala u raznim gradovima Hrvatske, te po Europi i u New Yorku.
Iznimno je počašćena suradnjom s HNK Ivan pl. Zajc na mjuziklu „Sunset Boulevard”, u kojem je kao koreograf imala priliku surađivati s divnim ansamblom predstave, vrhunskim kreativnim i produkcijskim timom.