Tihana Strmečki

U ovoj sezoni

Redateljica, koreografkinja i plesna pedagoginja koja svoje kazališno znanje dugi niz godina izrađuje u najvećim svjetskim centrima na Broadwayu (New York City) i u Londonu, Los Angelesu, Amsterdamu, Parizu, Barceloni i Zagrebu. Tihana je režirala i koreografirala razne kazališne projekte, plesne predstave, glazbene spotove, reklame, te osmislila pokret za mnoge dramske predstave.

U HNK Ivana pl. Zajca Rijeka potpisuje režiju i koreografiju novog mjuzikla “Poljubi me, Kato”, a tamo je i koreografirala velike uspješne mjuzikle „Evita” i „Sunset Boulevard”. U europskim kazališnim predstavama sudjelovala je kao asistentica redatelja/koreografa, ko-koreografkinja, plesna kapetanica i/ili plesačica. Njen je scenski rad također prikazan u mnogim hrvatskim kazalištima (KD Lisinski, GK Žar ptica, GK Komedija, GK Kerempuh, Teatar Gavran,…). Neke od predstava za koje je radila scenski pokret i koreografiju su „Raspad sistema”, „Divan Božić”, „Sve o muškarcima”, „Sve o ženama”, „Mama, ja sam pozelenio” „Ježeva kućica”, „Božić kod Zimogroznih”, „Who the f*ck is Biba?”, „Ivica i Marica”…

Osnivačica je i umjetnička voditeljica plesnog kluba „JazzElle”, u kojem podučava razne plesne stilove, te organizira edukacije i nastupe. U „Husar&Tomčić školi pjevanja” radi kao glavna plesna mentorica i koreografkinja, te je i suradnica Umjetničke plesne škole Silvije Hercigonje u Zagrebu. Kao tražena voditeljica plesnih radionica, gostovala je u raznim plesnim klubovima Hrvatske, te po Europi i u New Yorku.