Tihana Strmečki

Redateljica, koreografkinja i plesna pedagoginja koja svoje kazališno znanje već dugi niz godina izučava u najvećim svjetskim centrima: Broadway (New York City), London, Los Angeles, Amsterdam, Pariz, Barcelona i Zagreb. Tihana je režirala i koreografirala razne kazališne projekte, plesne predstave, glazbene spotove, reklame te osmišljavala pokret za više od pedeset dramskih predstava.

U HNK Ivana pl. Zajc Rijeka potpisuje režiju i koreografiju spektakularnog mjuzikla „Poljubi me, Kato”. Mjuzikl je dobio nagradu “Giulio Marini” za najbolju predstavu talijanske drame u sezoni 2021./2022., dok su glavni glumci predstave, Leonora Surian Popov i Mirko Soldano, također dobili nagrade za najbolja glumačka ostvarenja u sezoni. U Zajcu je Tihana i koreografirala velike, uspješne mjuzikle „Evita” i „Sunset Boulevard”. Na europskoj kazališnoj sceni sudjelovala je kao koreografkinja, ko-koreografkinja, plesna kapetanica i/ili plesačica. Njen scenski rad je prikazan u mnogim hrvatskim kazalištima.

Osnivačica je i umjetnička voditeljica plesnog kluba „JazzElle” u kojem podučava razne plesne stilove te organizira edukacije i nastupe. Suradnica je Umjetničke plesne škole “Silvije Hercigonje” u Zagrebu. Kao tražena voditeljica plesnih radionica i masterclasseva, gostovala je u raznim plesnim klubovima u Hrvatskoj te po Europi i u New Yorku.