Toni Kranjac

U ovoj sezoni

Klarinetist, rođen je 1997. godine u Rijeci. Glazbeno obrazovanje započeo je s osam godina u Gradskom orkestru Labin 2006. godine. Nastavlja ga u Osnovnoj glazbenoj školi Matka Brajše Rašana u Labinu, u klasi profesora Tončija Trinajstića. Tijekom osnovnoškolskog glazbenog obrazovanja pobjeđuje na nekoliko državnih i međunarodnih natjecanja u kategoriji klarinet kao što su Hrvatsko natjecanje učenika i studenata glazbe i plesa (HDGPP) te međunarodna natjecanja Daleki akordi i Ars nova u Trstu.

S tadašnjim korepetitorom Hrvojem Puškarićem osniva duo, s naglaskom na autorske skladbe, improvizaciju i istarski melos pod nazivom Histriatria. Kasnije duo postaje trio, gdje će, uz klarinet, svirati i EWI (elektronski puhački instrument). Nakon završene osnovne glazbene škole, bez pohađanja srednje glazbene škole, 2015. godine upisuje studij klarineta na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, u klasi profesora Milka Pravdića. Iste godine osvaja prvu nagradu na Međunarodnom natjecanju puhača Woodwind & Brass u Varaždinu.

Studij klarineta završava 2020. godine, tijekom kojeg završava Jazz modul te pohađa modul dirigiranja. Ubrzo nakon studija osvojit će i prvu nagradu na IX. natjecanju mladih glazbenih umjetnika Papandopulo. Trenutno je zaposlen u orkestru HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci, i kao učitelj klarineta i saksofona u Umjetničkoj školi Matka Brajše Rašana u Labinu.