Valentin Chou

Prvak Kazališta

Rođen u Parizu, Francuska. Valentin Chou je 2013. godine završio Baletnu školu Pariške opere. Pod vodstvom Claudea Bessyja i Elisabeth Platel, izveo je djela Rudolfa Nurejeva, Mauricea Béjarta i Georgea Balanchinea te blisko surađivao s koreografima kao što su Niels Christe, Violette Verdy, José Martinez, Nicolas Paul i Béatrice Massin.

Tijekom posljednje godine, Valentin je stvorio i izveo glavnu ulogu u kokreaciji Nicolasa Paula i Beatrice Massin, “D’ores et Déja,” u sklopu 300. godišnjice Pariške operne škole, dijeleći pozornicu s drugim studentima iz milanske Scale, Baletne škole u Hamburgu, Baletne škole San Francisca, Akademije Bolshoï, Kraljevske danske škole i Kraljevske baletne škole.

Nakon što je diplomirao, g. Chou se pridružio post-sekundarnom programu Kanadske nacionalne baletne škole, gdje je razvijao svoje suvremene i improvizacijske tehnike pod mentorstvom Shauna Amyota, izvodeći djela Jirija Kyliana, Williama Forsythea, Johna Neumeiera, Nacha Duata, Roberta Bineta, Demis Volpi i Aszure Barton.

Godine 2015. Valentin se pridružio Baletu Kelowna u Kanadi pod umjetničkim vodstvom Simone Orlando nakon što je bio pozvan u prestižni ljetni program Centra za umjetnost Banff u sklopu nagrade “Susan and Brian Lee,” tijekom kojeg je radio na projektu “Glas” Gabrielle Lamb tijekom četiri tjedna boravka. Nakon toga, imao je priliku biti jedan od glavnih izvođača tijekom šest sezona kada je pripremio i izveo preko 35 djela najuglednijih kanadskih koreografa kao što su John Alleyne, Heather Myers, Alysa Pires, Kirsten Wicklund, James Kudelka, Joe Laughlin, Amber Funk Barton, Simone Orlando, Gioconda Barbuto, Donald Sales, Wen Wei Wang i drugi.