Valentina Volpi

U ovoj sezoni

Talijanska scenografkinja i kostimografkinja, scenska slikarica i ilustratorica, bazirana u Milanu.

Diplomirala je na Akademiji lijepih umjetnosti u Breri (Milan, Italija) te scenografiju na Akademiji izvedbenih umjetnosti DAMU (Prag, Češka Republika). Od 2017. do 2019. bila je na specijalizaciji za kazališno scensko slikarstvo na Akademiji Teatro alla Scala u Milanu.

Od 2015. na području ilustracije educirala se na Međunarodnoj školi ilustracije „S. Zavrel” u Sàrmedi, tri seminara polazila je kod umjetnika: Gabriel Pacheco, Joanna Concejo i Linda Wolfsgruber. Magistrirala je 2018. godine Ilustraciju na Školi za primijenjene umjetnosti „Castello Sforzesco” u Milanu.

Od 2017. radi kao scenografkinja i asistentica kostimografima. Radila je na predstavama „Impresario u nevolji” u Teatru Poliziano u Mantepulcianu, „Bartleby, pisar” u Teatru Sanazzaro u Napulju, „Anđeo Nisida” u Teatru Donizetti u Bergamu, „Španjolsko vrijeme / Gianni Schicchi” u Teatru Grande u Bresciji, „La Gazzetta” i „Don Pasquale” u Operi u Frankfurtu. Od 2017. radila je kao scenska slikarica u Teatru Fontana, stručne seminare u Teatru alla Scala, te u FM Scenografije u Milanu.