Vitalij Klok

Baletni plesač
U ovoj sezoni

Diplomirao je 1990. godine u Školi za klasični balet u Kijevu u klasi prof. V. A. Denisenko, stekavši zvanje baletnog plesača. Iste godine zaposlio se u kijevskom Kazalištu za djecu i omladinu. U Rijeku dolazi 1992. od kada je zaposlen u HNK Ivana pl. Zajca kao stalni član baletnog ansambla na mjestu baletnog solista.
Nastupao je u mnogim baletnim predstavama, između ostalog u: Labuđem jezeru (ulogu dvorske  lude), u Giselle (ulogu seljaka –pas de deux), u Čudesnom mandarinu (ulogu mladića), u Romeu i Juliji, u Cirkus primitif baletu, u Marquezomaniji i dr. Nastupao je i na brojnim gostovanjima u Njemačkoj, Austriji, Portugalu, Sloveniji, Srbiji, Rusiji i Ukrajini.
U međuvremenu je završio Državnu akademiju upravnih kadrova za kulturu i umjetnost u Kijevu, te stekao zvanje baletni majstor-pedagog ansambla suvremenog plesa – predavač stručnih predmeta.
Također, radio je koreografiju u predstavi Blue Butterfly, koreografskoj radionici ansambla Baleta u režiji Staše Zurovca. Nastupao je na manifestacijama Ukrajinske zajednice gdje je sudjelovao kao plesač i koreograf. U 2015. godini postavio je svoj prvi cjelovečernji balet Mliječnom stazom na glazbu Tarasa Petrynenka u HKD-u u Rijeci. U lipnju 2017. na otvaranju Riječkih ljetnih noći postavio je koreografiju Jesen života. U rujnu 2017. radio je scenski pokret za Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja Talijanske drame.
Od 2015. radi kao vanjski suradnik u umjetničkoj školi Matka Brajše Rašana u Labinu kao baletni pedagog i učitelj plesa i ritmike za djecu predškolske dobi.