Vuk Ršumović

U ovoj sezoni

Vuk Ršumović, dramaturg, scenarist i redatelj iz Beograda. Radio kao dramaturg i autor na predstavama “Brod za lutke” (Srpsko narodno pozorište), “Povratak Kazanove” (SNP), “Monogamija” (Narodno pozorište Sombor), “Slučaj Vojcek – Hinkeman” (Bitef teatar), “halFlajf “(Atelje 212), “Buđenje” (Pozorište na Terazijama), “Patka” (Kraljevačko pozorište) “Veštice” (Malo pozorište “Duško Radović”), “Majka Hrabrost i njena deca” (Narodno pozorište), Dekameron (SNP)… Predstava “Brod za lutke” pobjednica je 54. Sterijinog pozorja 2009. godine i učestvovala je na brojnim festivalima (BITEF 2009, Neue Stuecke aus Europa, Wiesbaden 2010, European Young Directors Forum, La Mama Theatre, New York 2012). Radio je kao urednik kataloga i biltena Bitef festivala u periodu od 1998. do 2005. godine, kao i na realizaciji multimedijalne monografije “35 godina Bitef festivala”.

Pisao scenarije za više igranih TV serija, dokumentarne filmove, televizijske dokumentarne serijale, dječje serijale i nagrađivane kratke igrane i animirane filmove. Radio kao supervizor i scenarist za više međunarodnih televizijskih formata i kao scenarist nacionalnog natjecanja za pjesmu Evrovizije. Četiri sezone radio kao glavni scenarist reality show-a Survivor.

Kao scenarist, redatelj i koproducent napravio je dugometražni igrani film “Ničije dete” koji je razvijao u okviru programa Binger FilmLab u Amsterdamu. “Ničije dete” je trostruki pobjednik Međunarodnog tjedna kritike 71. Venecijanskog filmskog festivala, nagrađen je, do sada, s više od trideset međunarodnih nagrada i prikazan na preko 50 festivala u svijetu.

Radio kao predavač i script doctor na SAE institutu u Beogradu, kampu Slobodna zona i u okviru Festivala mediteranskog filma u Splitu.