„CLASSICAL FAVORITES 2“: GLAZBENO PUTOVANJE U RUSIJU I AKROBATSKO-PLESNI SPEKTAKL

11. srpnja 2021.

Program Summer Classics u pulskoj Areni nastavljamo već sutra 12. srpnja u 21,30 sati koncertom „Classical Favorites 2“ Riječkoga simfonijskog orkestra pod ravnanjem njihova šefa-dirigenta Valentina Egela koji svojom iznimnom energičnošću i zadivljujućom lakoćom nadahnjuje umjetnike i oduševljava publiku.

Koncert će nas povesti na glazbeno putovanje u Rusiju – kraj gdje su nastale mnoge od najljepših stranica glazbene literature.

Program koncerta otvorit će „Šeherezada“, simfonijska suita koja zauzima posebno mjesto u stvaralaštvu svog autora Nikolaja Rimskog-Korsakova. Kao temelj toj opsežnoj simfonijskoj skladbi poslužile su četiri priče iz stare arapske zbirke pripovijedaka „Tisuću i jedna noć“. U ovom sjajno orkestriranom djelu, u pravom blještavilu orkestralnih boja, kroz četiri stavka, doživite priču o perzijskoj kraljici i njezinom pripovijedanju kao spasu od smrti, sultanovu okrutnost, ali i čežnju za ljubavlju, kao i sve čudesne i neuhvatljive ćudi mora.

Nakon pauze slijedi uvertira-fantazija „Romeo i Julija“ Petra Iljiča Čajkovskog, sigurno najpopularnijega ruskog skladatelja i najizrazitijega predstavnika slavenske romantike u drugoj polovici 19. stoljeća. Svoju originalnost i poseban glazbeni jezik iskazao je i u „Romeu i Juliji“, djelu u kojem je veličanstveno utjelovljenje našla ideja o pobjedi ljubavi nad smrću.

Uz vrhunske riječke simfoničare, na koncertu će ponovno sudjelovati članice i članovi Riječkoga baleta te podariti novu, drugačiju, zadivljujuću dimenziju. Na Ravelov „Boléro“ će, u koreografiji poznatoga grčkog koreografa Andonisa Foniadakisa, još jednom osmero izvođača u zadanom ritmu, na granici mogućeg, plesati na malim trampolinima, čime redovno fasciniraju publiku.

Priuštite si izniman glazbeni doživljaj u jedinstvenom ambijentu antičkoga amfiteatra! Ulaznice su dostupne putem sustava www.eventim.hr i na prodajnom mjestu ispred Arene.

Generalni pokrovitelj Riječkog simfonijskog orkestra