DESETERO NAJBOLJIH MLADIH OPERNIH PJEVAČA NATJECANJA „ZINKA MILANOV“ NASTUPA NA GALA KONCERTU

17. srpnja 2018.

Gala koncertom i dodjelom nagrada, u srijedu, 18. srpnja 2018. u 20 sati, u HNK Ivana pl. Zajca završit će sedmodnevno Treće međunarodno natjecanje mladih opernih pjevača „Zinka Milanov“.

Od sedamdesetak prijavljenih mladih opernih pjevačica i pjevača iz cijelog svijeta, na završnom će koncertu nastupiti desetero najboljih koji su uspješno prošli obje ranije etape natjecanja i osvojili međunarodni stručni žiri kvalitetom glasa, tehničkom spremnošću, muzikalnošću i umjetničkom osobnošću. Tako će uz orkestar Opere HNK Ivana pl. Zajca, a pod vodstvom glasovitog dirigenta Marca Boemija, nastupiti mezosopranistice ANNA LITVIN iz Rusije i MARGARETA MATIŠIĆ iz Hrvatske, sopranistice CEREN AYDIN AKKOÇ iz Turske, JULIA MUZYCHENKO iz Rusije, LEELA SUBRAMANIAM iz SAD-a, ANABELA BARIĆ iz Hrvatske EWA BANASIAK iz Poljske, SŁAWOMIR KOWALEWSKI, bariton iz Poljske te bariton BEOMSEOK CHOI i tenor YOUDAE WON, obojica iz Južne Koreje.

Riječkoj publici predstavit će se izvodeći neke od najljepših arija iz poznatih opera Verdija, Puccinija, Bellinija, Mozarta, Bizeta, Čajkovskog, Gounoda, Cilee, Giordana i Saint-Saensa. Njihove nastupe pratit će i ocijenjivati međunarodni žiri što ga čine istaknute operne ličnosti: Silvana Sintow-Behrens (osnivačica agencije Classicalia International Promotions and Management u Njemačkoj), Rosemary Joshua (pjevačica, voditeljica opernog studija u Amsterdamu), Brenda Hurley (pijanistica, voditeljica opernog studija u Švicarskoj), Fabrizio Melano (operni redatelj), Mariano Horak (muzikolog, osnivač agencije Ammann-Horak Agency u Švicarskoj), Ville Matvejeff (dirigent, direktor Savonlinna Opera Festivala) i Vlatka Oršanić (prvakinja Opere SNG u Ljubljani, redovna profesorica na Odsjeku za pjevanje na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, inicijatorica i umjetnička voditeljica Natjecanja). Oni će odlučivati o prvim trima, novčanim nagradama čiji su su sponzori INA, PK-Palfinger kran d.o.o te Specijalna bolnica dr. Nemec. Žiri riječke Opere odlučit će pak kojih će dvoje natjecatelja nastupiti u narednim opernim produkcijama i koncertima HNK Ivana pl. Zajca. Taj žiri čine nacionalni prvak HNK Ivana pl. Zajca Giorgio Surian, operni redatelj i intendant riječkog Kazališta Marin Blažević te vođa violončela riječkog orkestra i ravnatelj Opere Petar Kovačić.

Međutim, nastupe opernih pjevača ocijenjivat će i publika te zaokruživanjem svog favorita na glasačkom listiću odlučiti o dobitniku Nagrade publike.

POKROVITELJ PRVE NAGRADE
MEĐUNARODNOG NATJECANJA MLADIH
OPERNIH PJEVAČA “ZINKA MILANOV”

logo_INA

POKROVITELJ DRUGE NAGRADE
MEĐUNARODNOG NATJECANJA MLADIH
OPERNIH PJEVAČA “ZINKA MILANOV”

LOGO_ZUTI_PK

Zahvala donatoru treće nagrade Specijalnoj bolnici “Dr. Nemec”

biobio_logo-page-001logo vbz jedan red-page-001  jana