DIRLJIVE ČESTITKE OPERNOJ NACIONALNOJ PRVAKINJI KRISTINI KOLAR

20. veljače 2019.

U sklopu sinoćnje izvedbe Verdijeva “Macbetha”, 19. veljače, slavili smo Kristinu Kolar i njezinu novu, najvišu, titulu nacionalne prvakinje.
Po završetku predstave, publika joj je čestitala dugim pljeskom i srdačnim uzvicima. Ansamblu opere “Macbeth” na pozornici pridružili su se ravnatelj Opere Petar Kovačić i intendant HNK Ivana pl. Zajca Marin Blažević koji je Kristinu Kolar počastio lijepim riječima i komplimentima. Istaknuo je da Kristina posjeduje sve elemente koje čine izvrsnu opernu pjevačicu; od izvođačkog tijela, preko virtuozne izvedbe, do dubokog proživljavanja uloga, dodajući da je uz sve to i prijateljska te iskrena suradnica. Kristini Kolar obratio se i maestro Yordan Kamdzhalov koji je iskazao posebno zadovoljstvo time što je upravo Kristina bila dio njegova operna debija u riječkom Zajcu. Giorgio Surian, također nacionalni prvak i njen scenski partner, čestitao je Kristini s kojom s ponosom surađuje. Suze radosnice na licu prvakinje izazvalo je i posebno iznenađenje; na sceni su joj se pridružili i članovi obitelji, suprug Robert Kolar i kćeri.

Još jednom srdačno čestitamo Kristini Kolar na zasluženoj časti!

Kristina Kolar ponovno će nastupiti na sceni riječkog HNK  ove subote, 23. veljače u 18:00 sati, u ulozi Lady Macbeth za koju je dobila Nagradu publike za najbolju žensku opernu ulogu u sezoni 2017./2018.

Foto & Video galerija