DIŠITE S KAZALIŠTEM NA OTVARANJU RIJEČKIH LJETNIH NOĆI 30. LIPNJA

29. lipnja 2017.

Riječanke i Riječane, kao i sve goste našega grada, u petak 30. lipnja 2017. pozivamo na otvorenje 14. Riječkih ljetnih noći pod naslovom “Kazalište koje diše”. Umjesto da Kazalište izađe u Grad – uvodimo Grad u Kazalište. Točno u 21,00 otvaramo sva – doslovce sva vrata velebne zgrade riječkog HNK (binske i službene ulaze, bočne sigurnosne izlaze, glavni ulaz za publiku, ulaze za galeriju) te istovremeno započinjemo s preko trideset različitih programa u svim scenskim i društvenim te gotovo svim radnim prostorima vašeg Kazališta (osim onima u koje je pristup zabranjen zbog sigurnosnih razloga), od pozornice do galerije, od loža do garderoba, od atrija do studija, od foyera do šminkeraja.

Gotovo dvije stotine umjetnika i djelatnika riječkog narodnog kazališta izvodit će za vas odlomke preko dvadeset već poznatih ili pak budućih predstava i koncerata, uvoditi vas u urede i prostorije u kojima se kreira i tehnički realizira kazališni program, pozvati vas da sami (tko želi, naravno) probate scene nekih od najpopularnijih predstava, podijeliti s vama svoje kazališne priče. U nešto više od sat vremena zajedničkim snagama pretvorit ćemo naš HNK u živu, spektakularnu kazališnu izložbu prepunu iznenađenja te predstaviti Kazalište – kao zgradu, ustanovu i, najvažnije od svega, ljude – u dosad neviđenom svjetlu.

Gledajte plesne predstave iz neposredne blizine, hodajte kroz baletnu scenu, pjevajete sa zborom, poslušajte muzičku probu opere La boheme koju pripremamo za sljedeću sezonu, kušajte pizzu koju za vas pripremaju glumci Talijanske drame, prvi pogledajte scene iz premijerne predstave ovogodšnjih Riječkih ljetnih noći, Stand up Zajc, sjednite među naše glazbenike i doživite zvuk simfonijske glazbe iz srca orkestra, itd. itd. itd. Roditelji, none i nonići u foyeru Kazališta organiziramo program za najmlađe, s toboganima, harfom, pjevanjem i grickalicama.

Točno u 22,00 sata svi ćemo se okupiti u gledalištu HNK gdje vas čeka veliko iznenađenje za finale otvaranja 14. Riječkih ljetnih noći!

Uskladite disanje s Kazalištem, dobro isplanirajte svoje putovanje „Zajcom” ili se pak prepustite umjetnosti da vas ponese i uživajte u slobodnoj šetanji kazalištem koje diše i zrači životom našeg Grada kao “luke različitosti”!

Na prvim dvama sljedećim programima zadržat ćemo se u klimatiziranom riječkom ljetnom HNK Ivana pl. Zajca, uz plesna gostovanja iz Zagreba (subota, 1. srpnja) i Italije (utorak, 4. srpnja), a nakon toga s vama smo na otvorenom od Molo longa do Ljetne pozornice u Opatiji.

Pratite program Riječkih ljetnih noći – Vrijeme je za odluke! I osigurajte ulaznice uz brojne pogodnosti i popuste (blagajna@hnk-zajc.hr; 051/337-114).