Djevojka sa Zapada_vizual

Djevojka sa Zapada: obavijest

22. veljače 2024.

Nacionalna operna prvakinja Kristina Kolar ostvarila je posljednjih godina veličanstveni niz uloga na pozornici HNK Ivana pl. Zajca, kao i izvan Rijeke i Hrvatske.

Na tragu svih ostvarenih uspjeha s ulogama kao što su Donna Elvira, Tosca, Maddalena di Coigny, Aida, Lady Macbeth, Norma, Eva, Santuzza, Lisa, s posebnim uzbuđenjem i radošću najavili smo još jedan veliki kazališni iskorak i umjetnički izazov u karijeri Kristine Kolar. Dodjeljena joj je naslovna uloga u Puccinijevoj operi “Djevojka sa Zapada”, povodom 100. obljetnice skladateljeve smrti u 2024. godini.

U završnici priprema premijere koja se očekuje 28. veljače, u razgovorima s našom nacionalnom opernom prvakinjom, iznimno poštujući njezin rad, doprinos riječkoj Operi, ali i osobne razloge, usaglasili smo se prihvatiti molbu Kristine Kolar za odgodom njezina nastupa u prvim izvedbama Puccinijeve opere u veljači i ožujku ove godine.

Vjerujemo da ćemo Kristinu Kolar kao Minnie na riječkoj pozornici vidjeti u predstavama koje planiramo u sljedećoj kazališnoj sezoni.

 

Kristina Kolar, nacionalna prvakinja Opere

Dražen Siriščević, ravnatelj Opere

dr. sc. Marin Blažević, intendant HNK Ivana pl. Zajca

 
Partner mediatico / Medijski pokrovitelj