DOBAR DAN ZA KUPNJU: U PRODAJI ULAZNICE ZA LJETNU KLASIKU I PROGRAME U VELJAČI!

15. siječnja 2020.

Danas, 15. siječnja, od 12 sati službeno počinje prodaja ulaznica za programe Ljetne klasike 2020. (“Toscu” 3. srpnja, koncert “Heroine” 6. srpnja i “Carmen” 7. kolovoza) putem sustava Eventim (www.eventim.hr). Uskoro ćete ulaznice moći kupiti i na blagajni Kazališta, na kojoj već primamo rezervacije.

A kad ste već u kupnji, navratite i do naše blagajne ili do stranice Ulaznice.hr (www.ulaznice.hr), jer danas počinje i prodaja programa za veljaču!

 

Osim dvaju vrlo traženih izvedbi “Evite”, koje su na rasporedu 25. i 28. veljače, u prodaju kreću i ulaznice za novu opernu premijeru (22. veljače), Wagnerove “Tristana i Izoldu”. Prvu Wagnerovu operu u Rijeci režirat će Anne Bogart, američka redateljica koja se može pohvaliti impsresivnim brojem opernih režija u najvećim opernim kućama diljem svijeta. U ulozi Izolde naći će se Maida Hundeling, nezaboravna riječka Elektra, a njezin će scenski partner biti Lars Clevman, švedski tenor, iskusan u ulogama Wagnerova opernog repertoara.

 

Ako ste željni vrhunskih internacionalnih glazbenika i zamamne glazbe, veljača vas neće razočarati. Na rasporedu su čak dva koncerta, oba u sklopu programa Europske prijestolnice kulture. Puhački sastav Les Vents Français u Rijeku stiže 6. veljače, čime ovi glazbenici nastavljaju podulji popis svjetskih kazališta i koncertnih dvorana u kojima su gradili svoju karijeru. 14. će veljače pak na riječku pozornicu stići Venice Baroque Orchestra, sastav prepoznat kao jedan od najboljih ansambala posvećenih baroknoj glazbi i baroknim instrumentima. Kao solist nastupit će Giuliano Carmignola, talijanski violinist, strastveni poznavatelj Vivaldija, čija će djela izvesti na Stradivarijevoj violini u povodu izložbe “Violinom iznad granica” koja se istovremeno održava u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja Rijeka.

 

Programa je mnogo, a za što god da se odlučili – bilo to na vrijeme nabaviti ulaznice za Ljetnu klasiku, zgrabiti ulaznice za u siječnju rasprodanu “Evitu”, osigurati mjesto na još jednoj važnoj opernoj premijeri, “Tristanu i Izoldi” ili odabrati neki od EPK koncerata – nećete pogriješiti!