DOBRI DUH BOŽIĆA ČAROLIJOM OBGRLIO PUBLIKU

9. prosinca 2017.

Večerašnja premijera plesne predstave „Veseli Božić nestašne djece” oduševila je svih u publici, od najmlađeg do najstarijeg posjetitelja! S jednakom pažnjom pratili su kako zaboravljena čarolija i dobri duh Božića mijenjaju one koji su zaboravili što je zapravo važno u blagdansko vrijeme. Svakako nije nadmetanje poklonima, ni otimanje, ni prejedanje, niti čekanje u gužvama i redovima na blagajnama, već zajedništvo, zaigranost i – veselje.
Publika svih generacija komentirala je: „Svih su nas podsjetili što je istinski važno u ovo vrijeme, tako efektno, tako jednostavno i slatko”, „Duhovito i veselo!”, „Preslatko!”, „Izvrsna predstava! Ne bih rekla samo za djecu, za sve nas! “, „Nasmijali smo se, uživali i poželjeli plesati s njima na kraju”, “Ovakvih predstava nedostaje u Rijeci”, „Iskreno – nije nam se izlazilo večeras iz kuće, ali nakon prvih nekoliko minuta, predstava nas je obuzela. I djeca i muž i ja – svi smo u sebi prepoznali nestašno dijete”.

Posebno oduševljenje nakon poklona izvođača izazvali su crveni papiri ispred pozornice u koje se spontano, odmah nakon snažnog pljeska, sjurilo mnoštvo djece.

„Veseli Božić nestašne djece” Zajc Dance Laba u sklopu programa Riječko kazalište mladih „Kamov” koreografirala je Maša Kolar, a premijerno su plesali članovi Baleta HNK Ivana pl. Zajca Ksenija Duran Krutova, Maria del Mar Hernandez, Nika Lilek, Laura Orlić, Michele Pastorini i Tea Rušin. Plesalo se na glazbu Jina Takemota i Ala Hirta, a zvuk je oblikovao Svebor Zgurić. Kostimografiju i rekvizitu osmislila je Petra Dančević Pavičić, a za riječku premijeru adaptirala Aleksandra Ana Buković. Svjetlo je oblikovao Nuno Salsinha, a adaptirao Dalibor Fugošić.  Baletna je majstorica Paula Rus.

Predstava traje oko 40 minuta, izvodi se bez pauze.

Reprize predstave su 11. i 12.  prosinca u 12 i 19:30 sati, 16. i 23. prosinca u 12 sati.

Ne propustite doživjeti rasplesani veseli Božić!