DOČEK U KAZALIŠTU U PODNE UZ NAJVAŽNIJU PUBLIKU – UZ DJECU!

31. prosinca 2021.

Sretnu novu godinu danas na Silvestrovo nešto malo poslije podne prije Straussovog „Na lijepom plavom Dunavu” poželio je Riječki simfonijski orkestar s dirigentom Stjepanom Vugerom svojoj „najboljoj i najvažnijoj publici”, djeci! Kaže maestro, svi novogodišnji putevi vode u Beč, pa je doista uz sjajno raspoloženi orkestar proveo publiku od uzbudljivog dalekog istoka sve do bečkih plesnih dvorana.

Dječji novogodišnji koncert već tradicionalno zadnjeg dana stare godine u podne pruža najljepšu klasičnu glazbu uz posebno prilagođen program i vođenje. Zahvaljujući opuštenom i duhovitom maestru Vugeru koji je publici približio svaku od skladbi različitim pričama i kvizovima što su djeca izvrsno prihvatila i jedva čekala dizati ruke i odgovarati na svako zanimljivo postavljeno pitanje, nesvjesno učeći tako i o glazbi i skladateljima. Interaktivni koncert učinio je doživljaj klasične glazbe u kazalištu potpunim. Bilo je to iskustvo koje će zasigurno i djeca i njihova pratnja veselo nositi kao spoznaju i vraćati nam se ponovno.

Za sljedeću godinu, sudeći prema reakcijama u prostorima gledališta, trebali bismo postaviti i plesni podij! Neka su djeca u parteru i ložama ustala i plesala, neka su pratila širom otvorenih očiju, u punoj koncentraciji. To vidjeti i osjetiti, doista je dirljivo i ispunjava srca svakoga od nas. Od 0 do 100godišnjaka – publika je poklonila najslađi pljesak uz „Marš Radetzkoga”, a maestro i orkestar veliko zadovoljstvo i vedrinu koja se pamti i pronosi dalje!

Iščekujemo vas i u novoj, 2022. godini!

Foto & Video galerija
 
Generalni pokrovitelj Riječkog simfonijskog orkestra