Dodjela nagrada u „Zajcu“ 1. listopada: PUBLIKA NAGRAĐUJE KAZALIŠNE UMJETNIKE, KAZALIŠTE NAGRAĐUJE SVOJU PUBLIKU

28. rujna 2018.

Početkom nove kazališne sezone, sve do 27. rujna, publika HNK Ivana pl. Zajca glasovanjem je odlučivala o najboljima prošle sezone, a njihove će odluke biti obznanjene prigodom dodjele nagrada publike za najbolja umjetnička ostvarenja u „Zajcu“ u sezoni 2017/2018. u ponedjeljak, 1. listopada 2018. u 18.00 sati.
Osim za najbolja pojedinačna ostvarenja te najbolje predstave u cjelini u programima riječkih umjetničkih ansambala (Hrvatske drame, Talijanske drame, Opere i Baleta), nagrade će biti dodijeljene i za najbolji koncert sezone te najbolju predstavu u cjelokupnom premijernom programu HNK Ivana pl. Zajca prošle sezone.

No, osim što će publika nagraditi kazališne umjetnike i ostvarenja, i Kazalište će nagrađivati svoju publiku vrijednim nagradama. Naime, nakon dodjele nagrada bit će upriličena tombola u kojoj će sudjelovati svi koji su kupili ulaznice za predstavu „Michelangelo“  a koje se, zahvaljujući ovoj svečanoj prigodi, samo za izvedbu 1. listopada mogu kupiti po popularnoj cijeni od 30 kuna. Predstava Sebastijana Horvata i Milana Markovića Matthisa po drami Miroslava Krleže, koja je prigodom nedavne premijere oduševila i kritiku i publiku, počinje nakon završetka dodjele, u 19.30 sati.

Podsjetimo, četvrtu godinu zaredom publika odlučuje o dobitnicima tradicionalnih nagrada za najbolje umjetničke kreacije, a nagrade će biti dodijeljene 18. put.
U znak sjećanja na svoje istaknute članove i umjetnike, HNK Ivana pl. Zajca je ustanovio nagrade koje nose njihova imena,  imena Đure Rošića, Zlate Nikolić, Galiana Pahora, Andreje Blagojević, Borisa Papandopula, Štefanije Lenković, Milana Pichlera, Giulia Marinija, Gianne Depoli, Raniera Bruminija, Olge Orlove, Jože Komljenovića i Lovre pl. Matačića.