DONATORI U KAZALIŠTU – PROJEKT OBNOVIMO RIJEČKO KAZALIŠTE

3. srpnja 2016.

Na okupljanju donatora u subotu 2. srpnja u 19:00 sati prije završnog koncerta finala Međunarodnog natjecanja mladih opernih pjevača “Zinka Milanov”, gospođa Grozdana Božić (odvjetnica iz Rijeke) odlučila je donirati 40.000,00 kn koliko je nedostajalo do ukupnog iznosa potrebnog za obnovu cijelog tepiha u parteru.

Podsjećamo, obnova je najavljena na Novogodišnjim koncertima, a prva faza prikupljanja novčanih sredstava, za svih 294 stolica u parteru, završena je u travnju 2016. Prva firma koja se odazvala akciji bila je Poliklinika MEDICO Rijeka na čelu s tadašnjim ravnateljem g. Vladimirom Mozetičem, a prva privatna osoba bila je gđa. Iva Piglić Lazić.

Obnovu kazališta omogućile su firme: Poliklinika Medico, JGL d.d.,Specijalna bolnica za ortopediju i opću kirurgiju “DR. NEMEC”, AMEC Rijekatekstil, Milenij Hoteli, Brodokomerc-Nova d.d., Brodogradilište Viktor Lenac, Brasidas Group AG, Jadranka DD, Mali Lošinj, AUREA international d.o.o., Elcon Geraetebau d.o.o., Stojarsko-Akustički inženjering d.o.o.

Također, obnovu su omogućile i privatne osobe: Grozdana Božić (cijeli red partera), Velibor Panjković (obitelj je obnovila cijeli red partera), Ružičić-Kessler (obitelj je obnovila cijeli red partera), Iva Piglić Lazić (uz svoje stolice poklonila je stolice svojoj obitelji i prijateljima), obitelj/Famiglia Franco Nicodemo, Lary Zappia (uz njegovu stolicu bit će stolica za sina i suprugu), Irena Simić-Pribanić (uz njezinu stolicu bit će stolica za sina i supruga), Zoran Škrobonja i Nina Roso Škrobonja, Dunja i Nikola Carević, Davorin i Theresa Bekl, Stefania Bozzato Gim & Gun Gil Gim, Zlatko – Daće Šporer i Dunja Šporer, obitelj Katalinić, Dorčić, Kalac, Anka Tomac, Olga Zdelarec (poklonila stolicu svome prijatelju Luki Nalisu), Učenici A-IV-1 razreda Srednje građevinske tehničke škole (generacija 1963/64. godine, koji su svom razredniku prof. Franji Kurbafynskom poklonili stolicu u parteru Kazališta za njegov 96. rođendan, Manfred Schneider, Mirna Rubeša.

Obnovu je omogućila i Udruga građana “Riječki val”.

Kazalište su obnovili većinom posjetitelji, zaljubljenici u Kazalište, ali ima i onih koji nikada nisu bili u Kazalištu. Uključili su se pojedinci/firme iz Rijeke i šire okolice primjerice s otoka Krka, Lošinja, ali su donacije stizale i iz Amerike, Italije, Švicarske. Nakon što su skupljena sva potrebna sredstva za obnovu stolica i tepiha u parteru, idući korak je obnova loža na mezzaninu.Već sada znamo da će po jednu ložu na mezzaninu obnoviti ranije spomenuti AMEC Rijekatekstil, zatim Giorgio Surian te “Riječani u svijetu”.

Okupljanju su prisustvovali:

AMEC Rijekatekstil, Ivanka Pavičić, direktorica; Brodogradilište Viktor Lenac, Branko Mataija, direktor komercijale; Udruga Riječki val, Vladimir Mozetič, predsjednik, Grozdana Božić, riječka odvjetnica, Iva Piglić Lazić, Sandra Katalinić, Zoran i Nina Štrobonja i učenici A-IV-1 razreda Srednje građevinske tehničke škole, generacija 1963/64 g.

Zahvalni smo svima Vama koji ste se odazvali projektu Obnovimo riječko kazalište, pozivamo i ostale da nam se pridruže u ovoj akciji koja ima samo jedan cilj – vratiti Hrvatskom narodnom kazalištu Ivana pl. Zajca Rijeka sjaj i mjesto na kulturnoj karti Hrvatske i Europe koje zaslužuje, i to svojim izgledom, a ne samo programom.

HVALA!

Foto & Video galerija