Mario Jovev i Nika Grbelja

Drugačiji doživljaj Šoljana premijerno u „Romanci o tri ljubavi“ na Riječkim ljetnim noćima

2. srpnja 2024.

Ne propustite pogledati premijeru Hrvatske drame pod otvorenim nebom Riječkih ljetnih noći u srijedu 3. srpnja s početkom u 21.30 sati u Art-kvartu „Benčić“. Očekuje vas posve drugačiji doživljaj Antuna Šoljana, njegove dirljive i duhovite „Romance o tri ljubavi“ u režiji dramskoga prvaka Denisa Brižića. Životne i ljubavne odnose uprizorit će mlade riječke glumačke snage: Nika Grbelja kao Gospa, Mario Jovev u ulozi Viteza, Petar Baljak u ulozi Kapelana i Romina Tonković kao Službenica.

Priča se odvija u Zamku u kojem usamljeno žive Gospa i Službenica te Kapelan koji brine o ružičnjaku, ali i o kreposti dok je Gospin muž u ratu. Čednost ukućana nestaje kada u Zamak dođe Vitez te Gospa od Kapelana zatraži ključ svoga pojasa nevinosti.

Ako se zapitate „Zašto Šoljan danas?“, ili možda: „Zašto „Romanca o tri ljubavi“ danas?“ redatelj Denis Brižić odgovara protupitanjima: „Zar smo se zaista toliko promijenili? Zar nas je ovaj ludi svijet toliko uvukao u svoj žrvanj ispraznosti da smo zaboravili na svoje ljubavi, snove, čežnje, ideje…“ te dodaje „kad mi je, prebirući po starim tekstovima, onim odigranim i onim nikad ostvarenim, nakon toliko godina pod ruke došla Romanca, nisam mogao odoljeti a da je po tko zna koji put ne pročitam. (…) „Romanca“, a zašto ne?“ – kaže.

Dođite u Art-kvart „Benčić“ svjedočiti ovome nesvakidašnjemu glumačkom izazovu, potražite s nama odgovore na životna pitanja aktualna kako u vrijeme križarskih ratova, tako i danas. Vidimo se na „Romanci o tri ljubavi“ 3., 4. i 5. srpnja u 21.30 sati na Riječkim ljetnim noćima!

Foto & Video galerija
 
Sponzori Riječkih ljetnih noći
JGL
R_ikona_naziv_web_PANTONE_horiz