DRUKČIJE IZMAŠTANE POZNATE BAJKE USPJEŠNO ISPRIČALA TALIJANSKA DRAMA

5. listopada 2018.

Postoji li dijete koje, više od svega, ne voli slušanje bajki prije spavanja? Vjerojatno ne postoji. A postoji li itko tko je poželio da bajke završe drugačije, da kraj ne bude uvijek ono predvidljivo:  “…i zauvijek su živjeli sretno” ili da barem dozna što je bilo nakon toga, što se to događalo u “zauvijek sretnim životima” princeza i prinčeva? Vjerojatno postoji.

Jedan od njih svakako je Corrado Premuda, autor “Felici e contente /… I živjele su zauvijek sretno”, predstave za djecu ansambla Talijanske drame, u režiji Giorgia Amodea. Na sinoćnjoj premijeri djeca i članovi njihovih obitelji mogli su doznati, na primjer, što bi bilo ili moglo biti kada bi se popularna uspavana Trnoružica, nakon svog stoljetnog sna, probudila u doba informatizacije i interneta? Ili, bi li za vrijednu djevojku bilo jednostavno započeti živjeti život princeze bez obaveza, u vječitoj dokolici?

A koliko su joj se drukčije izmaštane bajke, u interpretaciji Ivne Bruck, Serene Ferraiuolo, Bruna Nacinovicha i Lucia Slame, jako dopale, publika je nedvosmisleno pokazala svojim toplim i dugim aplauzom zbog kojeg se ekipa nekoliko puta vraćala na pozornicu.

Foto & Video galerija