DUHOVITA I DIRLJIVA PREDSTAVA TALIJANSKE DRAME

26. listopada 2018.

Predstava „Buca di sabbia” / „Pješčanik” Talijanske drame u režiji Jerneja Kobala prema tekstu poljskog autora Michała Walczaka nasmijala je i dirnula publiku u riječkoj Zajednici Talijana.

Nakon snažnog pljeska, prvi dojmovi publike bili su: „Veseli me povratak Alide Delcaro, ona i Toni Plešić odlična su kombinacija na sceni”, „Jako neobična predstava. Ne znate gdje biste ju smjestili, je li za djecu, je li za odrasle. Mislim da i jedni i drugi mogu naći duhovite trenutke, vjerojatno na različitim mjestima u predstavi”, „Izvedba je bila divna. Kraj je jako dirljiv”, „ Glumci i redatelj dvoranu su napunili pozitivnom energijom”, „Poistovjetila sam se sa situacijom: kada ostare, neki ljudi zaista postanu kao djeca. Moja majka je baš takva, zato mi je bilo i tužno i predivno i smiješno”.

U predstavi glume Alida Delcaro i Anton Toni Plešić. Režiju potpisuje Jernej Kobal, glazbu Pero Eldan, a a vizualni segment, scenu i kostim Liberta Mišan.

Repriza predstave je još 26. listopada u 19:30 u Zajednici Talijana u Rijeci, a zatim će sljedećeg tjedna predstava igrati u kazalištu u Bujama, 29. listopada s početkom u 19:30 sati, te u Domu mladih u Vodnjanu, 30. listopada u 20:00 sati.

Uz premijeru održava se i izložba autora plakata predstave, Riječanina tršćanskog podrijetla Nicole Facchinija, u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja. Otvorenje izložbe će biti u petak 26. listopada u 18 sati, a ostat će otvorena do petka, 9. studenog 2018.