DVA PERFORMANSA U SURADNJI SVEUČILIŠTA COLUMBIA IZ NEW YORKA I RIJEČKOG „ZAJCA“

19. srpnja 2018.

Dva performansa koja su nastala kao nastavak suradnje Sveučilišta Columbia iz New Yorka i HNK Ivana pl. Zajca bit će premijerno izvedena u četvrtak, 19. srpnja 2018.

Prvi od njih pod nazivom „Antidote“/“Protulijek“ autora Marka Barforda i Jamesa Monaghana bit će izveden u 19 sati u tonskoj dvorani HNK Ivana pl. Zajca, a izvođačica je Mina Ro. Kako stoji u najavi performansa odnosno poruci publici: Prestimulirani ste? Iscrpljeni? U potrazi za lijekom? Vaš termin je rezerviran. Protulijek je iskustvo „jedan na jedan“ koje istražuje potrebu za dubljom povezanošću i refleksijom.

Drugi performans „Stacked“/ „Na hrpi“ bit će izveden u 21 sat u prostoru Delta 5. Redatelj je Daniel Craig Adams, dramaturginja Emma McFarland, a izvode Aleksandra Stojaković Olenjuk, Sabina Salamon, Serena Ferraiuolo i Mario Jovev.
Postoji mali otok Hart Island nedaleko obale Bronxa u New Yorku. Na tom je otoku pokopano oko milijun tijela. Tijela ljudi koji su bili beskućnici, usamljenici, izolirani, siromašni ili jednostavno nesretni. Ovo je komad o njima, o tome kako su živjeli, kako su umrli te zašto su završili u anonimnim masovnim grobnicama, stoji u najavi autora.

Ulaz na oba performansa je slobodan.