Ekskluzivno na premijernoj izvedbi: ZVIJEZDE RIJEČKE OPERE ANAMARIJA KNEGO I IVANA SRBLJAN U BALETNIM BOLERIMA

8. studenoga 2018.

Na premijernoj izvedbi baleta „4 bolera“ u petak 9. studenog, osim baletnih, zasjat će i dvije riječke operne zvijezde: sopranistica Anamarija Knego i mezzosopranistica Ivana Srbljan.

Solistice koje obožava i publika i kritika, uz klavirsku će pratnju Jurja Marka Žerovnika izvesti bolero Camillea Saint-Saënsa odnosno španjolsku pjesmu “El desdichado” (Nesretnik) za dva glasa i klavir.
Uglazbivši tradicionalne španjolske stihove o ljubavnim jadima, Saint-Saëns je u ritmu bolera dočarao tjeskobu i nemir strastvenog, ali razočaranog ljubavnika, a u plesni pokret “Nesretnika” je, za riječku izvedbu, pretočio Shota Inaue.
Oni koji ne stignu na premijeru “4 bolera”, u sljedećim će izvedbama moći gledati i slušati Moranu Pleše i Dominiku Glinšek.
A Anamariju Knego i Ivanu Srbljan ponovno ćemo gledati i slušati kao briljantne Alice Ford i Mrs Quickly već u novim izvedbama Verdijeve komične opere „Falstaff“, najbolje predstave prošle sezone po izboru publike, koja je na programu 22. i 24. studenoga te 2. prosinca 2018.