FINALE KONCERTNE SEZONE UZ PREPUNO GLEDALIŠTE: NEZAUSTAVLJIVA RIJEČKA OPERA

19. lipnja 2019.

Orkestar Opere HNK Ivana pl. Zajca uz svog šefa dirigenta Yordana Kamdzhalova i pijanista Michaila Lifitsa priuštili su veličanstvenu završnicu cjelokupne sezone 2018./2019. u „Zajcu”.

„Senzibilne duše kao što su pijanist Lifits i maestro Kamdzhalov ne mogu pružiti manje od doživljaja koji vas oduševi i dirne do suza”, „Imam osjećaj da sam bio na masaži mozga, veliko hvala za večerašnji koncert orkestru, solistu, maestru”, „Epski”, „Božanstveno”, „Yordan Kamdzhalov riječkom orkestru udahnjuje posebnu vrstu života i snage”, „Bilo je odlično, posebno su me oduševili solist i njegova ekspresija. Razveselio me bis! Večer puna iznenađenja”, „Lifitsov dodatak Chopina iza Rahmanjinova bio je savršen, divno se uklopio nakon Koncerta. Prekrasan pijanist, vlada i tehnikom i emocijama koje prenosi”, „I inače obožavam taj klavirski koncert. Rasplakala sam se. To je jedan od najljepših klavirskih koncerata, izrazito težak i vrlo ih rijetki pijanisti izvode. Toliko lijepo je svirao, orkestar ga je izvrsno pratio. za ovo je potreban veliki orkestar, vidjeli smo pojačanje. U kombinaciji s Čajkovskim koji je uslijedio – ne može ljepše”, „Imam osjećaj da smo kroz Lifitsovu izvedbu i dirigiranje Kamdzhalova čuli i osjetili točno onu emociju koju je Rahmanjinov zapisao”, „Michail Lifits svira emotivno, dinamično i jednostavno lijepo. Izvrstan koncert!”, „Orkestar je standardno odličan, dolazimo na sve koncerte. Pijanist nas je oborio s nogu! Uživjeli smo se svi, cijela obitelj. Koncerti su svaki put na sve višoj razini, pa to je nevjerojatno”, „Upečatljiv, snažan koncert, siguran dirigent, fenomenalan pijanist”, „Jedna od težih i najzahtjevnijih simfonija Čajkovskog. Izvedba na nevjerojatnoj razini. Pohvale svima u orkestru, a ja bih ipak najviše istakla violine. Bile su savršene”, „Orkestar izvanredan, a u Yordana sam zaljubljena!”, „Oba dijela koncerta bila su impresivna, dostojna velikog finala ove koncertne sezone u kojoj smo uživali od početka do kraja!”, dojmovi su to oduševljene publike prepunog gledališta na koncertu Rahmanjinov, Čajkovski za kojeg su se prodavala i pomoćna mjesta! Zadivljena publika dugim je i gromoglasnim pljeskom ispratila glazbenike nakon Drugog koncerta za klavir i orkestar Sergeja Rahmanjinova i Pete simfonije Petra Iljiča Čajkovskog.

Riječka Opera je nezaustavljiva – moćnom izvedbom ispratili su sezonu, a krajem srpnja već slijede spektakli u zadivljujućem ambijentu amfiteatra u Puli! Ljeto klasike i Verdijeva „Aida” 25. srpnja, Beethovenova Deveta simfonija 27. srpnja i Bizetova „Carmen” 1. kolovoza!

 

U pauzi koncerta, publika je uživala u vinima sponzora VIP Gala salona „Gale”, vinarije Kozlović.

 

Generalni sponzor Finala koncertne sezone

 


Foto & Video galerija