GALA IZVEDBA “CARMEN” ZAGRIJAVA RIJEČKU JESEN!

21. studenoga 2019.

Ovoga ljeta niste uspjeli uhvatiti ulaznicu za rasprodanu “Carmen” u sklopu festivala “Ljetne klasike” u pulskoj Areni?

Ne brinite! Odlučili smo zagrijati kišnu riječku jesen izvedbom “Carmen” u subotu, 23. studenog, bezvremenskom opernom pričom o strasti, slijepoj ljubavi, ljubomori, prkosu i bijesu. Uzavrelu atmosferu donijet će temperamentni ritmovi španjolskih melodija jedne od najpopularnijih i najizvođenijih opera u povijesti.

I u jesenskoj gala izvedbi “Carmen”, u naslovnoj ćemo ulozi gledati mezzosopranisticu Ivanu Srbljan, o čijem je pulskom nastupu kritika pisala same riječi hvale: “Mezzosopranistica Ivana Srbljan, istaknuta solistica HNK Ivana pl. Zajca, razvila je odlučnu i gotovo maskulinu protagonisticu: vrlo ekspresivnu, scenski oštru, sigurnu u pjevanju i s izuzetnom sposobnošću transformacije glasa…” Giulia Vannoni, Il Ponte.

Ulogu Don Joséa pjevat će Luis Chapa, riječkoj publici dobro poznati tenor, koji je u ovogodišnjem izdanju “Ljetne klasike” zapjevao ulogu Radamesa u izvedbi “Aide”.

Posve posebna “Carmen” autora inscenacije Selme Banich, Sandre Dekanić, Marina Blaževića i Alana Vukelića, s kamenih tribina pulske Arene seli se pod krov riječkog HNK, ali specifičnosti inscenacije ostaju! I u jesenskoj “Carmen” dio publike naći će se na pozornici, rame uz rame s izvođačima. Brojni izvođači – riječki Balet, zbor Opere, solisti i orkestar, dječji zbor “Kap” pod dirigentskim vodstvom novog ravnatelja Opere Kallea Kuusave, stvaraju “Carmen” koja je užitak za oči i uši.

Luka Nalis je za Fiuman.hr napisao je “(…)valja reći da se radi o vrhunskoj produkciji „Carmen” koju svaki ljubitelj opere mora pogledati, isto tako svaki novi operni entuzijast koji želi ući u svijet ove kompleksne umjetničke forme može potražiti polazište u novoj inscenaciji „Carmen” u produkciji umjetničkih i tehničkih snaga HNK Ivana pl. Zajca.”.

Nemojte ostati bez ulaznice za već gotovo popunjenu “Carmen”!