“GENIJALNO, BRUTALNO!” – RIJEČKI BALET PREDSTAVOM “HEROJ JE UMORAN” ZATVORIO 30. MBZ!

14. travnja 2019.

Svečano zatvaranje 30. muzičkog biennala Zagreb održano je jučer u ZKM-u i to premijerom baletne predstave, nastale u koprodukciji riječkog Baleta i MBZ-a, „Heroj je umoran“ / „Hero is tired“ koreografa Giuseppea Spote na glazbu Frane Đurovića.

Ansambl riječkog baleta i autorsku ekipu publika je nagradila petominutnim ovacijama.

Oduševljenje se nije krilo, a evo što su posjetitelji podijelili s nama:

„Definitivno najbolji događaj bienalla!“, „Želim gledati ponovno!“, „Genijalno, brutalno!“, „Kompletna predstava, od koreografije do vrlo duhovitih kostimografskih rješenja koja su izuzetna.“, „Najdojmljivija je glazba Frane Đurovića koja je zaista vrhunska.“, „Fenomenalno, zanimljivo od početka do kraja.“, „S obzirom na to da ne gledam takve predstave bilo mi je odlično jer je ovo nešto što se ne viđa često.“, „Zaista dobro usklađena koreografija, scenografija i glazba!.“ , „Pravo umjetničko djelo.“, „Plesači su izvrsni.“ „Predstava jasno prenosi poruku.“ , „Vizualno dojmljivo, ritmički raspoređeno, dinamično.“

Riječka premijera je već u utorak, 16. travnja u 19:30 sati, dok su reprize na rasporedu u srijedu 17. te u četvrtak 18. travnja u 19 i 30 sati. Nakon reprize u četvrtak u gledalištu će se održati i „Kritički glas” s kritičarkom Majom Đurinović i publikom.
Ulaznice vas čekaju na blagajni kazališta ili online na Ulaznice.hr – klik

Foto & Video galerija