GLAZBENI SALON ELEKTRA – PUN KAZALIŠNI FOYER

3. lipnja 2019.

U ugodnom druženju i razgovoru protekao je Glazbeni salon Elektra u subotu,  1.6. u foyeru Hrvatskog narodnog kazališta Ivan pl. Zajc. S publikom su  razgovarali solistica Dubravka Šeparović Mušović, dirigent Ville Matvejeff,  dramaturg i redatelj Marin Blažević i ravnatelj Opere Petar Kovačić. Dubravka Šeparović Mušović, koja interpretira Klitemnestru, povjerila je  publici da pjevati Straussa nije ni slično pjevati ostale opere, jer Strauss  traži iznimnu koncentraciju i ekspresiju, bez predaha. “Mogu to usporediti s  matematičkim formulama – sve je precizno i slojevito, potrebna je minuciozna  priprema… U predstavi jako uživam, ali po završetku sam potpuno  iscrpljena…”
Ville Matvejeff je govorio o specifičnoj situaciji u kojoj se našao ravnajući orkestrom na pozornici, dok su mu svi pjevači iza leđa… “To  zahtjeva više koncentracije i pripreme, ali može se”, potvrdio je svoju poslovičnu lakoću u savladavanju izazovnih zadataka, a Marin Blažević je  ustvrdio da je ovo operna predstava koju njen dirigent nikada neće vidjeti –  jer je okrenut leđima pozornici svo vrijeme. “Da, dvoumio sam se da li da  gledam ili dirigiram ovom operom… ipak sam odlučio ovo drugo” – duhovito  je primijetio Matvejeff. Marin Blažević je pojasnio publici redateljske i organizacijske razloge za ovakvu zamjenu pozicija, te pohvalio solistice i ostale izvođače, a Petar Kovačić mu se pridružio u razgovoru s publikom koju je još zanimalo koliko su dugo pripremali predstavu i uputili čestitke i dobre želje za predstavu na koju su se potom zajedno uputili.
Foyer kazališta bio je premali da primi sve zainteresirane za ovaj razgovor, jer je dobar glas nakon premijere privukao i zainteresirao mnoge – i domaću i stranu publiku.

Foto & Video galerija