GOSTOVANJE – La MaMa Experimental Theatre Club New York

15. lipnja 2016.

U sklopu ovogodišnjeg festivala Riječke ljetne noći + ne propustite gostovanje eksperimentalnog kazališta La MaMa  i njihovu izvedbu Pasolinijevog Pilada što će se održati u četvrtak 14. srpnja u 21:30 u Torpedu.

Pasolinijev Pilad, suvremena reinterpretacija odnosa Pilada i Oresta iz grčke mitologije i Orestije, poetična je i tragična meditacija o demokraciji, konzumerizmu i borbi za stvarne društvene promjene. Ritam i emocija Pasolinijeva teksta, u prijevodu Adama Paolozze i Coleen McPherson, pojačani su glazbom i pokretom ugrađenima u ovu predstavu Ivice Buljana i Great Jones Repertory Company, tvoreći totalni teatar pokreta, tekst, spektakla i glazbe.

The Great Jones Repertory Company legedarna je trupa što su je osnovali  Ellen Stewart, osnivačica kultnog newyorškog eksperimentalnog kazališta La MaMa, redatelj  Andrei Serban, i skladateljica Elizabeth Swados.

Sudjeluju: Marko Mandić, Maura Donohue, Eugene the Poogene, Cary Gant, John Gutierrez,  Valois Mickens, Tunde Sho, Chris Wild, Mia Yoo, Perry Yung.

Najbolja predstava njujorške sezone. Jao vama ako ju niste vidjeli. Pogledati ju jednom nije prava opcija. Morate joj se ponovno vratiti kako bi u potpunosti veličali njen hard-core politički senzacionalizam.
Randy Gener, CultureOneWorld.org

Jasnoća Grka, sirovost intelektualca Pasolinija i smjelost La MaMe čine neprocjenjiv spektakl u New Yorku.
Mateus Ciucci Ferreira, Theatre is Easy