GOSTOVANJE “POD NAPONOM” TEATRA “MAŠINA IGRE” U DELTI 5

5. studenoga 2019.

Predstava „Pod naponom“ zagrebačkog teatra Mašina igre, u organizaciji HNK Ivana pl. Zajca, gostuje u Rijeci, u prostoru Delte 5, u petak i subotu 8. i 9. studenoga 2019. s početkom u 19.30 sati.

Koreodrama “Pod naponom”, u režiji Davora Kovača, donosi priču, inspiriranu tekstovima Ariela Dorfmana i Franza Xavera Kroetza, o čileanskoj djevojci iz vremena Pinochetove diktature. Nakon pretrpljene strašne šestomjesečne psihofizičke muke u kazamatima režima nekadašnjeg čileanskog desničarskog diktatora Augusta Pinocheta, djevojka (Andrea Slama) pokušava ponovno izgraditi vlastiti identitet i prebroditi traume. Predstava koristi multimedijsku filmske i dijaprojekcije te dovodi publiku “iza scene”, u intimni prostor izvođačice. Osnovni instrument uspostavljanja komunikacije u predstavi je tijelo, čiji se grčevi boli pretvaraju u ples, opisujući patnju i otvarajući se prema perspektivi novoga života.

Ne propustite ovu jedinstvenu koreodramu koja je odabrana za najbolju malu predstavu u 2018. godini po izboru kritičara Jutarnjeg lista.