Gostovanje Zagrebačkog kazališta mladih s najnagrađivanijom predstavom ČRNA MATI ZEMLA

24. siječnja 2019.

Najnagrađivanija predstava Zagrebačkog kazališta mladih „Črna mati zemla” prema romanu Kristiana Novaka u dramatizaciji Tomislava Zajeca i u režiji Dore Ruždjak Podolski gostuje u Hrvatskom narodnom kazalištu Ivana pl. Zajca u ponedjeljak 28. siječnja 2019. u 19,30 sati.

„Črna mati zemla” je premijerno odigrana 1. travnja 2017. Predstava je dobila tri Nagrade hrvatskog glumišta: za najbolju predstavu u cjelini, najbolju režiju (Dora Ruždjak Podolski) i za najbolju sporednu ulogu Bake (Urša Raukar). „Črna mati zemla” dobila je i nagradu Marul za najbolju predstavu u cjelini i Nagradu publike za najbolju predstavu na 63. Sterijinom pozorju u Novom Sadu. Uz to, redateljica Ruždjak Podolski nagrađena je za najbolju režiju na Marulićevim danima i Gavellinim večerima. Tomislav Zajec dobitnik je Marula za najbolju dramatizaciju istoimenog romana Kristiana Novaka, dok je kostimografkinja Doris Kristić nagrađena Marulom za umjetničko ostvarenje oblikovanje kostima.

Roman „Črna mati zemla” Kristiana Novaka veliki je hit i ponudio je neke od najganutljivijih momenata u suvremenoj hrvatskoj prozi. Godine 2014. žiri t-portalove književne nagrade proglasio je roman najboljim u konkurenciji od 49 naslova. Scensku prilagodbu ovog Novakova romana kritičari su proglasili najboljim kazališnim događajem prošle sezone, a u rujnu prošle godine odigrana je jubilarna 50. izvedba.

Predstava traje dva sata i četrdeset minuta.

Ulaznice za riječko gostovanje gotovo su rasprodane, pa treba požuriti do blagajne „Zajca“.

Link na predstavu i kritike:

http://www.zekaem.hr/predstave/crna-mati-zemla/