GOTOVO 2000 MLADIH U 3 DANA NA 4 EDUKACIJSKA KONCERTA

4. svibnja 2016.

Trinaesta godina Edukacijskih koncerata maestra Igora Vlajnića, ove godine naslova Pop-klasika, u riječko je Kazalište privukla  gotovo 2000, uglavnom mladih i mlađih, zainteresiranih za svijet klasične glazbe. Na uvijek nov i zanimljiv, drugačiji način u nešto više od jednog sata programa stalo je mnogo – raznolikost načina prikazivanja instrumenata (usmeno, praktično, multimedijalno), orkestra, pojedinih instrumenata, grupa instrumenata, opernoga glasa, baletnog klasika, klasične glazbe i njenih autora, sve do današnjeg pop-hita.

Prvi je koncert s punom pažnjom pratila publika (ZA)VOLI KAZALIŠTE pod pokroviteljstvom Primorsko-goranske županije, njih čak 540. Prema reakcijama djece najrazličitije dobi očigledno je uspjelo da klasika bude sve samo ne dosadna – maestro Vlajnić ležerno  je i interaktivno vodio program, dirigirao i svirao, orkestar se nije odvajao ni spuštanjem ni podizanjem iznad nivoa publike, dapače,”rupa” je dignuta na istu razinu, uz članove Opere, Baleta i gostiju klasična je glazba na obostrano oduševljenje ušla u prostor pop generacije.

Sve kolegice i učenici od 1. – 4. raz. oduševljeni. Ja bih rekla: Maestro, maestralno! Posebno kvalitetno osmišljen koncert.

Marina Jurić, OŠ Bribir

Jučerašnji koncert meni je bio najbolji do sada. Maestro Vlajnić bio je odličan. „Prošetao“ je s nama kroz svijet glazbe tako da nam je bilo žao što je „šetnja“  završila.  Postupno, jednostavno, nenametljivo, dobro izabrano, osmišljeno, prilagođeno—sve to krasi maestrov rad.  Svim članovima orkestra, plesačima, članovima zbora—hvala!

I na kraju, jučer je gospodin Igor Vlajnić otkrio tajnu dobroga učitelja—iskren odnos s učenicima.

Branka Mamula, knjižničarka OŠ Vidikovac, Pula

Učenici OŠ Vidikovac, Pula:

Antonio: Koncert mi je bio jako poučan.

Lana: Oduševila sam se interakcijom gospodina Vlajnića s nama, publikom.

Nina: Najviše mi se svidjelo što je koncert bio raznolik.

Magdalena: Budući da i sama sviram klavir, oduševila sam se skladbom “Za Elizu”.

Benjamin: Mladi udaraljkaši bili su odlični! Bravo!

Antonio: Odlično! Za pasti u nesvijest.

Dino: Plafon!

Sve je prošlo odlično. Poučno, zabavno, primjereno i malima i nama „velikima“. Svi smo uživali.

Silvia Volarić, OŠ Vrh Krk

Izuzetan edukativni koncert! Maksimalno ste se potrudili prenijeti sadržaj na način prilagođen učenicima. Zato im je bio razumljiv što se vidjelo po pažnji kojom su učenici pratili koncert.

Žao mi je što niste koristili harfu. Stajala je tamo i jednostavno mamila da prođeš po njoj prstima.

Hvala vam!

Zoran Gardašević, prof., učitelj glazbene kulture

Edukacijski koncert im je zasigurno bio veliko osvježenje od „dosadnih“ učionica i slušanja skladbi na cd playeru

Matea Dminić

Foto & Video galerija