GRANDIOZNO OTVORENA „LJETNA KLASIKA“ U PULI: „AIDA – ISKUSTVO KOJE ODUZIMA DAH“

26. srpnja 2019.

„Aida“ je ponovno, drugu godinu za redom, napunila i osvojila pulsku Arenu te grandiozno otvorila ovogodišnju „Ljetnu klasiku“.
Više od dvije i pol tisuće posjetitelja, neki od njih stojeći na nogama, dugim su aplauzom te glasnim uzvicima oduševljenja ispratili izvođače s impresivne pozornice pod zidinama povijesnog zdanja.

Donosimo dojmove nekolicine njih:

“Razina profesionalnosti, uvježbanosti i količina uloženog truda koja stoji iza ovoga što smo večeras doživjeli je gotovo dirljiva. “Aida” zaista na svjetskoj razini- od kostima, minimalne, ali u potpunosti pogođene i efektne scenografije, pa sve do orkestra i zbora s nevjerojatnim solistima na čelu. Zaista iskrene čestitke svima!”

“Iskustvo koje oduzima dah, bez riječi smo.”

“Ova je opera imala sve! Ne možete je se nagledati. Vizualno je toliko dobro osmišljena te je iskorišten svaki kamen Arene za postizanje još snažnijeg dojma. Svjetlosni efekti, pa i vatra, od početka do kraja ova je predstava melem za oči i uši.”

“Kristina Kolar kao Aida toliko je prodorna da vjerujem da su do zadnjih redova na kamenim tribinama osjetili njezin pogled pun boli. Zaista prava operna diva!”

“ Prvi put sam “Aidu”, i to onu filmsku sa Sofijom Loren i glasom Renate Tebaldi, gledala još kao desetogodišnja djevojčica. Na mene je ta “Aida” ostavila toliko jak dojam koji ni do danas nije izblijedio. Gledala sam tijekom života puno “Aida”. Takvo oduševljenje koje sam osjetila tada kao dijete, izazvala je ponovno samo ova večerašnja. Jako sam ganuta.”

“Kristina Kolar ponovno je briljirala. Oduševljena sam, ali ne i iznenađena, pratim je od njenih ranih dana. Sretnici smo što je imamo. I Dubravka Šeparović Mušović je rasturala.”

“Reći ću samo veliko hvala svima koji su zaslužni za večerašnji jedinstven, stvarno neponovljiv doživljaj opere.”

“Aida je za mene najveća opera od sviju, a u ovoj režiji, solističkoj postavi te pod ovim kamenim blokovima, ova je predstava postala remek djelo”

“Pratim rad riječke Opere, ali ono što sam danas čula i vidjela je vrhunac. Magija prostora svakako pridonosi, ali u suštini, ovo je jedan vrhunski profesionalni ansambl.”

“Već sam u prvih dvadeset minuta predstave morao susprezati suze, sve je toliko lijepo da vas cijelim tijelom prolaze trnci!”

“Gledao sam “Aidu” prije desetak godina pred piramidama u Gizi. Naravno, ono je bio veličanstven doživljaj sam po sebi, ali večerašnja izvedba, uz tu grandioznost, ima faktor dirljivosti, emotivnosti… Atmosfera kojom Arena večeras odiše je neponovljiva!”

Foto & Video galerija