HARMONIKA U MRAMORNOJ DVORANI!

15. siječnja 2016.

U utorak 19. siječnja u 20 sati u Mramornoj dvorani Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja okupit će se čak deset harmonika, jedna violina i jedan klavir. Izvođači različitih dobnih skupina predstavit će se na koncertu „Upoznajte harmoniku“ kroz raznolik program na kojem će se naći Čajkovski, Derbenko, Sviridov, Papandopulo, Piazzolla i drugi.

Kao solist, između ostalih, nastupit će Josip Nemet vrhunski hrvatski harmonikaš, pripadnik nove generacije koncertnih umjetnika koji promoviraju klasičnu harmoniku kao ravnopravan i suvremen instrument u svijetu klasične glazbe. Mia Ćojbašić dobitnica je dvadesetak prvih i drugih nagrada na državnim i međunarodnim natjecanjima u zemlji i inozemstvu, nastupala je u važnim europskim koncertnim dvoranama (npr. Helsinki Music Centre, Main Concert Hall), i kao solist i kao članica komornih sastava. Njima će se na koncertu pridružiti i Marta Karolina Cader iz Poljske, na klaviru.

Solisti na harmonici, osim navedenih profesora (Josip Nemet, Mia Ćojbašić), bit će učenici osnovne i srednje Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova: Jakov Prpić, Eugen Kvaternik, Fran Srdoč, Arian Frlan, Ivan Mužić, Domagoj Dobrila, Ivo Šubat, Ivan Mužić, te solistica na violini Esperanza Frank.