HOLLYWOOD I BROADWAY NA SCENI RIJEČKOG KAZALIŠTA: MJUZIKL SUNSET BOULEVARD !

6. veljače 2019.

Mjuzikl „Sunset Boulevard” u HNK Ivana pl. Zajca! Premijere u petak 8. i subotu 9. veljače u 19 sati!

Dvije su podjele, a obje su gotovo rasprodane! Požurite na blagajnu!

Mjuzikl je već dugo želja publike riječkog HNK Ivana pl. Zajca na čijoj se velikoj zlatnoj sceni postavlja kultni svjetski naslov s engleskog West Enda i američkog Broadwaya.

Ideja da to bude baš „Sunset Boulevard” genijalnog Andrewa Lloyda Webbera potekla je od maestra Igora Vlajnića. Mjuzikl je nastao u suradnji svih umjetničkih ansambala „Zajca“ Hrvatske drame, Talijanske drame, Opere i Baleta u režiji Renate Carole Gatice i koreografiji Tihane Strmečki.

Kako je kazao Igor Vlajnić „riječ je o mjuziklu jednog od najvećih skladatelja tog žanra koji se proslavio gotovo svakim svojim djelom. ‘Sunset Boulevard’ od samih je početaka na Broadwayu postigao veliki uspjeh. Ovaj mjuzikl ima veliku i snažnu dramsku komponentu. Naša je ideja bila makismalno iskoristiti snage umjetničkih ansambala Kazališta i mislim da smo uspjeli izvući najbolje iz svih. Uložili smo puno vremena i truda, osjeća se veliko uzbuđenje. Drago mi je što ćemo našoj publici pružiti ono što im nedostaje. Nadam se da će svi osjetiti ovu našu timsku energiju”.

Redateljica mjuzikla i ravnateljica Hrvatske drame Renata Carola Gatica istaknula je kako se kroz „Sunset Boulevard” potenciraju sve specifične vrline svakog od ansambala. „Mjuzikl u riječkom Kazalištu je biser! To je mjuzikl visokokvalitetne dramske radnje. Svaki glumac i svaki redatelj može samo sanjati o onome što sve ovaj mjuzikl nudi – veliki raspon emocija i mogućnosti. Imate prave životne situacije, od poljupca, plača, šamara pa do ubojstva. A mjuzikl postavlja i važna pitanja za one koji u predstavi traže dublja značenja, a ne samo zabavu. Kako nas društvo tretira kada postanemo stari i neprivlačni? Svi su bili u dilemama vjeruju li u ono što rade, imaju li strast za to što rade ili su tu samo zbog novca, žele li raditi posao koji ih ispunjava, živjeti s osobom koja ih usrećuje itd. Dakle, u takvom glamuroznom, sjajnom holivudskom ozračju ima mjesta i mnogim univerzalnim pitanjima pa svi mogu naći nešto za sebe”, kazala je redateljica Renata Carola Gatica.

Za spektakularnu koreografiju zaslužna je Tihana Strmečki: „Šteta bi bilo propustiti priliku dramski mjuzikl nadopuniti virtuoznošću baleta. Ansambl baleta je vrhunski, dižu cijeli projekt na novu razinu, sjajno su se stopili u snažno dramski mjuzikl zahtjevnih zadataka.“

U ulozi Joea Gillisa izmijenjivat će se tri riječka dečka, osim Nikole Nedića i Marka Fortunata, i Damir Kedžo: „Sudjelovanje u ovom mjuziklu znači mi iznimno puno. Pjevanje sam usvojio, ali gluma mi je izazov i tu se dajem maksimalno. Ovo je moj sedmi mjuzikl, ali po svemu najzahtjevniji. Nemam predaha, na sceni sam cijelo vrijeme, zaista je za mene ovo najveći izazov do sada”, kazao je Kedžo.

Glumica Talijanske drame Leonora Surian Popov igrat će u dvjema velikim ulogama, kao Norma Desmond i kao Betty Schaefer na što se osvrnula riječima: „Mjuzikl od mene traži svestranost. Sreća je i čast što igram dvije različite uloge. Kao glumici veliki je izazov igrati i po godinama i po karakteru posve različite likove. Imam sjajne partnere na sceni i uz njih je sve lakše”.

U ulozi velike glumice Norme Desmond je Olivera Baljak: „Uloga Norme Desmond posebno je zahtjevna, traži izrazitu glumačku i pjevačku vještinu, dugo sam radila na impostiranju glasa jer Norma traži i dubine i visine. Zahvalna sam svima”.

Reprize mjuzikla „Sunset Boulevard” su 11, 12, 26, 27. i 28. veljače u 19 sati.

Sponzor mjuzikla Sunset Boulevard

Partner mjuzikla

Prijatelj mjuzikla

Foto & Video galerija