IMAJU LI RIJEČKE LJETNE NOĆI BUDUĆNOST?

2. srpnja 2017.

Kazališna sezona je završila a ljeto je stiglo, no mi još nismo raspustili naš Sabor. Novu sjednicu Kazališnog sabora u sklopu festivala Riječkih ljetnih noći zakazali smo za četvrtak  6. srpnja s početkom u 19:30 u foyeru Kazališta.

Na dnevnom redu šeste redovne sjednice Kazališnog sabora nalazi se samo jedna točka:

  1. Imaju li Riječke ljetne noći budućnost?

Podrška nadležnih za financiranje programa Riječkih ljetnih noći nikada nije bila na nižim granama. S druge strane, gledatelji tijekom srpnja moraju birati između zabavljačko-pučkih priredbi u okolici Rijeke i festivala koji se uporno odbija pokoriti razbibrizi te vjeruje da umjetnost i u ljetnim mjesecima mora imati svoj – lukobran. Stoga ćemo se odluci o budućnosti Riječkih ljetnih noći posvetiti na tematskoj sjednici popularnog Kazališnog sabora, otvorenoj za sve zainteresirane i nadležne.

U radu Sjednice sudjelovat će ravnatelji svih umjetničkih grana HNK Ivana pl. Zajca, intendant Marin Blažević, a pozvani su i predstavnici Grada, Županije i Ministarstva kulture te Turističke zajednice grada Rijeke.

Pozivaju se svi zastupnici i oni koji to još nisu, ali se  žele pridružiti, da sudjeluju u radu sjednice, postavljaju pitanja, repliciraju, kritiziraju, predlažu. Ulaz je, naravno, slobodan.