IMPRESIVNA KONCERTNA VEČER U „ZAJCU“!

11. ožujka 2017.

Bila je to impresivna koncertna večer u „Zajcu“. Beethovenova „Deveta“. Izvedba, pod dirigentskim vodstvom maestra Tibora Boganyija oduševila je i razgalila publiku koja nakon grandioznog finala, dugim i gromoglasnim aplauzom te povicima, nije puštala izvođače sa scene. Zapravo bi jedan veliki „Bravo!“, što ga se večers puno puta čulo, bio pravi sažetak sjajne večeri u kojoj je publika u prepunom gledalištu, u doista posebnoj atmosferi, uživala u izvedbi veličanstvene simfonije više od jednog sata.
Istinski glazbeni doživljaj svojom su interpretacijom „simfonije nad simfonijama“ publici darovali orkestar riječke Opere, solisti: sopranistica Kristina Kolar, mezzosopranistica Ivana Srbljan, tenor Marko Fortunato i bas Giorgio Surian te zbor Opere HNK Ivana pl. Zajca pojačan Akademskim mješovitim zborom Muzičke akademije Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli.

Još jednom prenijeli su Beethovenovu umjetničku i humanističku oporuku što ju je ostavio svijetu, uglazbljene ideale o zajedništvu, slobodi, jednakosti i ljubavi.

Foto & Video galerija