Pamela Perkić i Tino Vodanović

Inkluzivirajmo zajedno!

13. svibnja 2024.

Ponosni smo sudionik inkluzivnih edukacija u organizaciji projekta „Kultura svima“ udruge „Filmaktiv“. Dosada je bilo održano tri takva susreta: edukacija za kapacitiranje radnica i radnika u kulturi za inkluzivan i ravnopravan rad sa slijepim i slabovidnim osobama u Gradskoj knjižnici Rijeka, radionica na temu smjernica za inkluzivne kulturne prakse za osobe oštećena vida u Pomorskome i povijesnom muzeju Hrvatskoga primorja Rijeka te inkluzivne edukacije na temu izrade podcasta u Dječjoj kući.

Kako je bilo na trećoj radionici u četvrtak 9. svibnja pod vodstvom influencerice, aktivistice i pokretačice Icon podcasta Pamele Perkić koja je svojim iskustvom, komunikacijskim vještinama i nevjerojatnom energijom inspirirala i motivirala sudionice i sudionike radionice na izradu vlastitoga podcasta pogledajte u galeriji fotografija. Osim toga, Dječjom kućom sve je proveo Tino Vodanović te je upoznao s pristupačnošću zgrade osobama s invaliditetom.

Sljedeća radionica na temu izrade audiodeskripcija uz vodstvo Antonia Tonija Pavlovića održat će se 6. lipnja u našem Kazalištu. Najavljujemo da za lipanj planiramo izvedbu predstave Hrvatske drame „Glorija“ Ranka Marinkovića u režiji Senke Bulić koja će biti dodatno pristupačna i inkluzivna. Detalje donosimo uskoro!

Foto & Video galerija

Foto: Ivan Vranjić, “Kultura svima”