ISPLOVIO JE “E LA NAVE VA” / “I BROD PLOVI” TALIJANSKE DRAME U REŽIJI IGORA PISONA!

21. svibnja 2022.

Pročitajte što kažu prve gledateljice i gledatelji koje smo odmah nakon pljeska i duhovito koreografiranoga naklona upitali za dojmove:

“Zanimljivo! Teško je jedan film, pogotovo Fellinijev, prenijeti u kazalište, sažeti sve, a ostaviti atmosferu, likove, ne zalutati u neko tumačenje i preinačiti sve. Brod plovi fellinijevski u kazalištu, evo. Bravo, ima doista efektnih dijelova. Super!”

“Odlični braća blizanci, muzički i glumački nadareni! Pravo pojačanje nam imaju naši izvanredni, prekrasni glumci”

“Začudnosti mnogo, duhovitosti mogu prepoznati oni koji doista razumiju svijet glazbe i Fellinijev svijet filma i možda čak i povijest. Jer taj je genije govorio o povijesti iz 1914., a nama sad izgleda kao da je predvidio današnjicu. A povijest se nažalost ponavlja… No, sjajno je što je Fellini zakoračio filmom na pozornicu. Mogli smo vidjeti izvrsnu montažu filma i kazališta gdje se jedno s drugim nadopunjuje i obogaćuje doživljaj”

“Ja volim Fellinija i sve mi je jasno zašto je nešto na sceni napravljeno baš tako, masu je dodirnih točaka, i scena i režija i kostimi i glazba. Jao, glazba je izvrsna, izvođači su odlični jer iako se i prave da pjevaju, svi oni odlično i sviraju i pjevaju u tempu i tonu, poznato je da je Talijanska drama multitalentirana! Ovdje su ponovno to potvrdili. Svaka čast i ekipi iz tehnike, veliki zadatak su odradili!”

“Tek sam izašla s predstave i dok se dojmovi ne slegnu, mogu samo reći da sam pod emocijom i snažnim dojmom, jako lijepo”

“Težak redateljski zadatak! Uistinu čestitam na adaptaciji i režiji, jer ovo je jedan od zahtjevnijih filmova za postavljanje na scenu… Čovjek mora biti u pravom “modu” za ovakvo što, morate biti spremni na niz apsurda i začudnih trenutaka, na fragmente radnje. Tako da mi se čini da je ovo za sve ljubitelje filma, Fellinijeva opusa naročito i za sve koji kuže glazbu i znaju se baš dobro zezati”

A onda dođite na reprizu: u ponedjeljak 23.5. ili u petak 3.6. u 19,30 sati!

Foto & Video galerija

 

Partner mediatico / Medijski pokrovitelj

 

Sponzor

Sponzor