IVANA SRBLJAN PRVI PUT KAO ADALGISA U NORMI

2. svibnja 2019.

Solistica riječke Opere, sjajna mezzosopranistica Ivana Srbljan u večerašnjoj će (2.5. u 19 sati), posljednjoj izvedbi Bellinijeve „Norme“, prvi put nastupiti u ulozi Adalgise. U Bellinijevom bel canto remek-djelu, pod ravnanjem maestra Allesandra Cadarija, Ivanu čeka novi izazov, uloga Normine mlade prijateljice i rivalke, koja mora izabrati između ljubavi i odanosti.

Podsjetimo, posljednjih je sezona Ivana Srbljan na riječkoj opernoj pozornici ostvarila impresivan niz uloga, bila je Olga u „Evgeniju Onjeginu“ P.I.Čajkovskog, Bersi u Giordanovoj operi „Andrea Chenier“, Maddalena u Verdijevu „Rigolettu“, a naročito je pamtimo kao Charlotte u Masnettovom „Wertheru“, Didonu u operi „Didona i Eneja“ Henryja Purcella, prelijepu, tragičnu Corneliju „krasnog i zamamnog“ glasa u Handelovoj operi „Julije Cezar u Egiptu“ u kojoj je tumačila i naslovnu ulogu te uvjerljivu, fatalnu Carmen u komornoj izvedbi istoimene opere Georgesa Bizeta.

A kao Bizetova „Carmen“, Ivana je postigla i veliki uspjeh u Finskoj gdje je kritika, između ostalog, njen glas ocijenila glasom svjetske klase.
Stoga jedva čekamo prvi dan mjeseca kolovoza, kada ćemo ponovno ovu izvrsnu mezzosopranisticu koja plijeni muzikalnošću, glumačkim umijećem i scenskom pojavom, vidjeti i čuti kao Carmen u jedinstvenoj ambijentalnoj izvedbi Bizetove opere u pulskoj Areni!