IZVEDENA BEETHOVENOVA DEVETA – “INSPIRATIVNA I DOJMLJIVA VEČER”

31. srpnja 2019.

Publika je sinoć u sklopu festivala “Ljetna klasika” u pulskoj Areni uživala u izvedbi Beethovenove 9. simfonije.

Više od 150 izvođača nagradili su glasnim aplauzom, a evo što su podijelili s nama:

“Ovo je bio moj prvi posjet Areni i stvarno nisam mogla izabrati bolji program”; “Oduševilo me što jedan grad poput Rijeke može dati takvu kvalitetu izvedbe”;

“Ova simfonija prenosi tako lijepu poruku, ljudsku i o njoj bi trebali više razmišljati i živjeti na taj način”;

“Dolazimo i sljedeće godine!”; “Izvrsno, ambijent savršen za ovakvu izvedbu”; “Dirigent je donio novu energiju”;

“Kao netko tko poznaje repertoar klasične glazbe mogu reći da sam oduševljena izvedbom, scenografijom, zborom, dirigentom”;

“Energija mladog dirigenta, njegov entuzijazam i vještina zarazili su cijeli Orkestar!”; “Bila je ovo večer za pamćenje!”

“Inspirativna i dojmljiva večer! Osjećao sam se kao pravi Europljanin, što zbog glazbe, što zbog profesionalne razine ovog događaja!”

” Kao Puljanin, svakome tko prvi put dođe u Pulu savjetujem da u Arenu ni ne ulazi kao turist, već da pokuša pronaći neki umjetnički program. Treba ju vidjeti u ovakvom ruhu, u kojemu ona zaista diše nekim posebnim životom.”

” Glazbeni događaj svjetske razine koji je ovom dvotisućljetnom zdanju udahnuo novi šarm. Iskustvo koje bih preporučila svakome.”

“Ova je izvedba zaista bila dostojna savršenstva velike Beethovenove Devete.”

Veliko finale festivala “Ljetna klasika” na rasporedu je u četvrtak, 1. kolovoza kada će biti premijerno izvedena Bizetova opera “Carmen”.

Izbjegnite čekanje u redu i nabavite svoju ulaznicu putem sustava Eventim.hr, na blagajni riječkog Kazališta, a u Puli na dvije lokacije, na blagajni Arene i na Giardinima.

 

Foto & Video galerija