JEDINSTVENI ZBOR „JOSIP KAPLAN” NAPOKON U „ZAJCU” UZ ORKESTAR OPERE

15. veljače 2018.

Pjevački zbor mladih „Josip Kaplan” i orkestar Opere pod ravnanjem maestra Tomislava Fačinija održat će koncert na velikoj sceni Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca u utorak 20. veljače 2018. u 19:30 sati.

Sjećate se HRT-ova showa „Do posljednjeg zbora”? To su oni – pobjednici prve sezone 2012. godine. A sada spremaju energični i šareni koncert u najboljem smislu te riječi!

„U gradu Rijeci sličan zbor po energiji, entuzijazmu i uspjesima ne postoji”, kazao je ravnatelj Opere Petar Kovačić, a maestro Fačini činjenicu je proširio geografski: „Ne postoji u Hrvatskoj!”

Petar Kovačić kazao je kako je Pjevački zbor mladih „Josip Kaplan” svojim radom zaslužio ozbiljan koncert i priliku predstaviti se i kazališnoj publici.

Koncert je podijeljen u dva dijela, moći ćete čuti klasične i moderne izvedbe pjesama od „Hallelujah” iz Händelovog oratorija „Mesija”, Jenkinsovih „Benedictusa” i „Adiemusa”, preko „Heal the World” Michaela Jacksona, Enyina „May it be”, „Yellow” Coldplaya pa do hrvatskih i riječkih pjesama „Ljubav se zove imenom tvojim”, „Gdje Dunav ljubi nebo” i „Fiume”.

Skladatelj, aranžer i dirigent Tomislav Fačini nije skrivao oduševljenje „Kaplanovcima” za koje kaže da su „specifičan zbor ljudi predanih do krajnjih granica koje odlikuje iznimna kvaliteta“.

Umjetnička voditeljica PZM „Josip Kaplan” je Doris Kovačić, Dječji zbor „Kap” pripremile su Franka Zlatić i Nika Mančić, a za scenski pokret zadužena je Dolores Bugarin.
Pjevački zbor mladih „Josip Kaplan” osnovan je 2006. godine, od 2012. djeluje i Djevojački zbor, a od 2017. i Dječji zbor „Kap”. Kroz svoj bogati repertoar, zbor njeguje umjetničku glazbu svih stilskih razdoblja, obrade narodne i popularne glazbe, gospele… PZM „Josip Kaplan“ održao je mnogo koncerata u Hrvatskoj i inozemstvu, a na natjecanjima redovno osvaja najviše nagrade.

Koncert će trajati oko jedan sat i trideset minuta.

Ulaznica je preostalo još vrlo malo, pa požurite na Blagajnu Kazališta!