Aleksandar Cvjetković, Leonora Surian Popov, Elena Brumini, Giulio Settimo, Ivan Botički, Petra Blašković, Morana Petrović, Giuseppe Nicodemo, Serena Ferraiuolo, Ivna Bruck, Andrea Tich, Stefano Maria Iagulli, Annamaria Ghirardelli

Jedna drugačija Istra: „Dall’Istria… con amor!“ dirnula srca publike

11. studenoga 2023.

Zajedničkim snagama, i koze i ljudi, aplaudirali su premijeri Talijanske drame, „Dall’Istria… con amor!“  / „Iz Istre… s ljubavlju!”. U režiji Petre Blašković publika se večeras imala prilike zaputiti različitim rukavcima istarskog poluotoka, istražujući i spoznajući njegove tajne. Od Histra i Rimljana pa do toga čiji su jota i pljukanci, istarske koze rasplele su mnogobrojna identitetska čvorišta, iscrtavajući putem Istru koja je u mnogima probudila sjećanja.

„Sve o čemu se večeras pričalo bilo je identično životu mojih nonića u Istri. A na samome kraju sam se i raspekmezila jer sve ono po čemu je Istra egzotična, sve je to bilo koncentrirano u ovoj predstavi. Jednostavno fantastično, sve to izreći u jednom dahu“, podijelila je s nama Sonja Šegon.

Scenska slika Istre dirnula je i mlađe generacije koji su mogli potvrditi kako je publika imala prilike, barem na 90 minuta, osjetiti strasti Istre:

„Predstava je ostavila duboki dojam. Rekla bih da je srž pogođena te da sam, kao Istrijanka, osjetila povezanost s prikazanim“, rekla je Mia Grozdanić.

Ako ste propustili, ljepote i tajne istarskog poluotoka imate priliku istražiti već nadolazećeg ponedjeljka (14.11.) u dva termina: 12,00 i 19,00 sati. Ako ne vjerujete nama, vjerujte istarskim kozama kada kažu da će vas provesti Istrom koju još niste imali prilike upoznati.

Foto & Video galerija
 
Partner mediatico / Medijski pokrovitelj