KAZALIŠNA ČAROLIJA VLADA! BRAVO KAMOVCI!

6. lipnja 2018.

Putovanje čarolijom kazališne umjetnosti prva generacija polaznika programa Riječkog kazališta mladih „Kamov” privela je kraju – za ovu sezonu. Predstavom „Čarobnjak iz Oza” iznenadili su i oduševili publiku koja ih je pratila snažnim pljeskom i brojnim povicima odobravanja, a s nama podijelila dojmove:

„Bio je ovo odličan posao u Ozu”, „Koliko čarolije u srcima ovih mladih ljudi”, „Zaista su fenomenalni izvođači. Svi koji su radili s njima – sve se vidi, sve su pokazali”, „Bili su super, strpljivi, precizni, profesionalni, sve je na pravoj razini”, „Roditelj sam jedne polaznice. Predivno je vidjeti toliko entuzijazma. Njoj nije bilo teško ni ujutro na probu, pa u školu, pa opet na probu, sve je radila s velikom posvećenošću. Pohvalno je da je danas kada im je mobitel primaran, pronađen način kako mlade zainteresirati za kazalište. Mislim da je, koliko je to god bilo moguće, sve odrađeno na visokom nivou. Ne moraju postati glumci, nismo opterećeni ambicijama, ali ovo je iskustvo zaista neprocjenjivo i ostat će sigurno važno sjećanje”, „Znam to iz iskustva – ljudi koji se bave kazalištem kao djeca, ostaju vjerna publika zauvijek”, „Nije samo da dobro glume, pjevaju i plešu… oni su nas i nasmijali i rasplakali, uspjeli su nas istinski dirnuti ”, „Ova su djeca otkriće. Pravo su osvježenje u kazalištu. Vidi se da mogu obaviti i najzahtjevnije zadatke, vrlo zrelo i uvjerljivo sve izvesti na sceni. Zapanjujuće je kako su za relativo kratko vrijeme postigli ovakvu kvalitetu”, „Dramaturški, režijski odlično, ničega previše, s pravim osjećajem za mjeru u svakom segmentu”.

Kamovci su u radu ove sezone proveli 152 sata, putovali su na predstave izvan Rijeke, odgledali predstave u „Zajcu”, u nekim su predstavama i sami sudjelovali, susreli su se sa svim, ali baš svim fazama rada u procesu koji vodi do pljeska zadovoljne publike. A upravo to je njihov voditelj Igor Vlajnić naglasio kao najvažniji segment i najvažniju potvrdu da mogu dobiti diplome za svoj uspješan rad. Nakon snažnog gromoglasnog pljeska, na svečanoj ceremoniji svih je 26 kamovaca dobilo svoje zaslužene diplome.
Prvoj je generaciji programa Riječko kazalište mladih „Kamov” HNK Ivana pl. Zajca čestitao i intendant dr. sc. Marin Blažević. Izdvojio je nekoliko važnih pretpostavki koje čine izvođače, a na kojima im je želio čestitati: hrabrosti izlaska na pozornicu, scenskom govoru, scenskom pokretu te međusobnoj suradnji i zajedništvu. „Vjerujem da su pred vama brojni novi projekti. Nadam se da ćete se za desetak godina s ponosom osvrnuti na ovo vrijeme kada ste postali prvi Zajčevi kamovci.”

Igor Vlajnić zahvalio je polaznicima, voditeljima svih radionica, podupirateljima, sponzorima, Domu mladih, roditeljima i svima koji su na bilo koji način podržavali kamovce.

U predstavi „Čarobnjak iz Oza” sudjeluju Nina Abramović Dimec, Karlo Agoli, Luka Babić, Nina Berdik, Matea Blažević, Valentina Bolić, Domagoj Dujmović, Leon Hasančević Matijašić, Mia Lukić, Lora Matijašić, Nika Miculinić, Ingrid Nimčević, Lucija Pedić, Nuria Ricken, Lana Rožić, Ema Sacchi, Ema Seifert, Dan Kabalin Sirotnjak, Karla Šoštarić, Alice Tabellini, Iva Ukalović, Antonio Valenčić, Leda Vujnović, Tarik Žižak, Enija Žufić i Matija Danijel Žugaj.

U autorskom su timu su autori scenografije (prema idejnim skicama Igora Vlajnića), studenti APURI Ivan Botički i Nikolina Šupraha pod vodstvom izv. prof. art. Lare Badurine, kostimografi su također studenti APURI, pod vodstvom doc. art. Barbare Bourek, Erika Milič, Karlo Laić, Mirna Žerjav, Lea Tabak, Ivana Barić i Mia Šalić, koreograf je Vitalij Klok, oblikovatelj svjetla je Davor Miljanović, a glazbeni suradnik Andrej Babić.

Obucite crvene cipelice i dođite na reprize čudesnog „Čarobnjaka iz Oza” koje su još u četvrtak 7. lipnja u 19:30 sati te u petak 8. lipnja u 12 sati.

Foto & Video galerija