Komorni koncert: Kamov trio 13. veljače!

10. veljače 2023.

Nakon što su krajem protekle sezone svojim koncertom oduševili publiku koja je tražila još, Kamov trio se vraća 13. veljače u 19,30 s novim programom na scenu „Zajca“!

Članovi Kamov trija mladi su glazbenici, individualno već znani riječkoj publici, koji su se već uspjeli afirmirati kao kvalitetni komorni sastav: violinist Anton Kyrylov, violončelist Giovanni Genovese i pijanist Juraj Marko Žerovnik. Na programu su klavirska trija Josepha Haydna, Bruna Bjelinskog i Dmitrija Šostakoviča.

Pijanist Juraj Marko Žerovnik prisjetio se prošlogodišnjeg koncerta i najavio nadolazeći:

“Prethodni koncert Kamov trija na velikoj pozornici HNK-a svim je članovima ostao u najboljem sjećanju, tako da se iznimno veselimo što imamo priliku ponovno nastupiti. Osim Klavirskog trija u g-molu Bruna Bjelinskog, na programu se nalazi i Drugi trio u e-molu Dmitrija Šostakoviča i Trio u Es-duru br. 36 Josepha Haydna. Izborom ovakvog programa ostvarujemo dugoročne ciljeve kojima težimo kao ansambl. Neki od tih ciljeva su proširenje našeg repertoara, stvaranje tehničkih i glazbenih izazova te češće izvođenje djela hrvatskih autora. Osim toga, u budućnosti nam je želja i naručiti novo djelo za klavirski trio od živućeg hrvatskog skladatelja te dodatno proširiti koncertnu djelatnost u Hrvatskoj i šire.”