KOMORNI KONCERT – KONTRABAS, KLAVIR I SOPRAN

15. veljače 2019.

Petruš Petruševski svira djela velikana kontrabasa!

Komorni koncert kontrabasista Petruša Petruševskog i pijanistice Renate Hil, te sopranistice Morane Pleše u HNK Ivana pl. Zajca na programu je 18. veljače u 19,30 sati.

Na programu su djela plodnih skladatelja 18, 19. i 20. stoljeća – hvaljenog kontrabasista Johannesa Matthiasa Spergera, „Paganinija kontrabasa” Giovannija Bottesinija, Reinholda Glièrea te Franka Protoa.

Petruš Petruševski doktorirao je s najvišim uspjehom na Fakultetu za muzičku umjetnost u Skopju, a bogato scensko i orkestralno iskustvo stekao je brojnim solo nastupima i recitalima na značajnim festivalima s Makedonskom filharmonijom i komornim sastavom, zatim u najboljim europskim orkestrima za mlade glazbenike kao što su primjerice jedan od vodećih svjetskih Orkestara mladih „Gustav Mahler” u Beču i Lucerne Festival Academy. Radio je kao docent prof. na FMU Skopje Univerzitet Sv. Kiril i Metodije (2011 – 2016. g), bio je zatim vođa kontrabas dionice u Fames orkestru za snimanje filmske glazbe (2007 – 2016. g), a od 2016. godine je vođa dionice kontrabasa u orkestru Opere HNK Ivana pl. Zajca.

Renata Hil solistica je, korepetitorica i komorna glazbenica s brojnim nastupima u zemlji i inozemstvu, a zaposlena je kao umjetnička suradnica na gudačkom odjelu Muzičke akademije u Zagrebu.

Morana Pleše je solo pjevanje diplomirala u Dublinu. Članica je opernog zbora HNK Ivana pl. Zajca, a prije toga surađivala je sa zborom Opere Ireland u Dublinu, zatim s OpernWerkstatt u Švicarskoj te s Europa Choir Academy u Njemačkoj.

PARTNER KOMORNIH KONCERATA