KONAC GODINE UZ NOVOGODIŠNJE KONCERTE U „ZAJCU“

24. prosinca 2015.

Popularni Novogodišnji koncerti riječkog HNK Ivana pl. Zajca u izvedbi orkestra Opere na programu su 28, 29. i  30. prosinca 2015. s početkom u 20 sati.   

I ove godine pod dirigentskim vodstvom dvojice Homena, maestra Miroslava Homena i maestra Roberta Homena, Novogodišnji koncerti predstavljaju i novu generaciju riječkih glazbenika, mlade soliste, pijanisticu Petru Bugarin i violinista Ivana Grazianija.

Uvijek atraktivan program, počinje uvertirom Straussove operete „Šišmiš“, nastavlja se Adagiom iz baleta „Spartak“ Arama Hačaturjana dok će prvi dio koncerta okončati izvedbom Gershwinove „Rapsodije u plavom“, za klavir i orkestar.

Uz neizostavne i posebno omiljene, šarmantne i vesele polke i valcere Johanna Straussa Mlađeg: Carski valcer, Trič-trač polku, Anninu polku, Perpetuum Mobile i Eljen a Magyar, u drugom dijelu koncerta, publika će uživati i u popularnom Valceru br. 2 Dmitrija Šostakoviča te Ciganskim napjevima za violinu i orkestar Pabla de Sarasatea.

Naravno, koncerti neće proći ni  bez valcera „Na lijepom plavom Dunavu” koji se  smatra ne samo zaštitnim znakom Beča, nego i svih novogodišnjih koncerata, a na programu će se naći brzi i veseli Radetzky marš Johanna Straussa Starijeg.

Publiku svaku večer očekuju i posebna iznenađenja!

Istaknimo na kraju kako se Novogodišnji koncert  prvi put našao na repertoaru riječkog HNK Ivana pl. Zajca 30. prosinca 1982. godine. Ubrzo je koncert, u posebno svečanom blagdanskom ozračju, postao jedan od najomiljenijih i najposjećenijih kazališnih programa pa se, tijekom godina, i broj njegovih izvedbi povećavao.