VENICE BAROQUE ORCHESTRA I GIULIANO CARMIGNOLA NA GUARNIERIJEVOJ VIOLINI

12. veljače 2020.

Iako je prethodno najavljeno da će Giuliano Carmignola na koncertu Venice Baroque Orchestra&Giuliano Carmignola 14. veljače 2020. svirati na svojoj Stradivari violini, umjetnik će nastup održati na Guarnierijevoj violini, koja je također njegovo vlasništvo.

Iako su obje violine izuzetno vrijedne i pripadaju redu vrhunskih, svjetski poznatih instrumenata, onim posjetiteljima koji zbog ove promjene ne žele prisustvovati izvedbi, bit će omogućen povrat kupljenih ulaznica.

Giuliano Carmignola, jedan od ponajboljih violinista glazbe baroka, na Guarnierijevoj violini riječkoj će se publici predstaviti djelima Antonija Vivaldija. Uz njega nastupa i Venice Baroque Orchestra jedan od najboljih ansambala posvećenih baroknoj glazbi i baroknim instrumentima.

Podsjećamo, Giuliano Carmignola talijanski je violinist koji više od bilo kojega drugog violinista izvodi repertoar baroka i ranog klasicizma, posebice Vivaldija. Dugi niz godina Carmignola surađuje sa svjetski poznatim dirigentima i orkestrima, među kojima je i Venecijanski barokni orkestar/Venice Baroque Orchestra.

Venice Baroque Orchestra osnovao je 1997. talijanski ekspert za baroknu glazbu i čembalist Andrea Marcon. Njihova glazbena misija temelji se na posvećenosti popularizaciji remek djela 17. i 18. stoljeća te su zahvaljujući ovom orkestru mnoga barokna djela doživjela svoje suvremene premijere, poput L’Orione Francesca Cavallija, Atenaide Antonia Vivaldija i La morte d’Adone Benedetta Marcella.

Publiku u HNK Ivana pl. Zajca očekuje vrhunska izvedba vrhunskih umjetnika i uživanje u najljepšim baroknim glazbenim djelima.

 

Foto & Video galerija