KONCERTNA VEČER RUSKE ROMANTIKE UZ IZNIMNE GOSTUJUĆE GLAZBENIKE!

17. siječnja 2020.

Ovu subotu, 18. siječnja u 19 i 30 sati, rezervirajte za uživanje u najljepšim romantičnim taktovima uz orkestar riječke Opere i sjajne internacionalne goste, dirigenta Dmytrija Kryukova i violončelista Gustava Rivinusa. Na programu će se naći lirske senzualne melodije ruskih romantičara Petra Iljiča Čajkovskog i Aleksandra Porfireviča Borodina.

„Romeo i Julija” uvertira-fantazija Čajkovskog inspirirana je najpoznatijom tragičnom ljubavnom pričom Williama Shakespearea. Ova će vas simfonija provesti svečanom pobožnošću franjevca brata Lawrencea, energičnim, prkosnim sukobom obitelji Montecchi i Capuletti, do romantične ljubavne teme Romea i Julije.

Nakon Čajkovskog, uronit ćete u djelo njegova suvremenika, Borodina. Čut ćete Drugu simfoniju u H-molu, koju se naziva i “Herojskom”. Ovom skladbom, nakon senzibilnosti i liričnosti Čajkovskog, upoznat ćete drugu stranu romantizma, onu iz koje izvire nacionalni ponos, a inspiracija proizlazi iz narodnih pjesama i legendi.

 

Nabavite svoje ulaznice, zauzmite ugodan položaju gledalištu, zatvorite oči i dopustite glazbi da vas odnese na nezaboravno putovanje!