KONSTITUIRAJUĆA SJEDNICA KAZALIŠNOG SABORA U ZAJCU

7. rujna 2016.

Prva i konstituirajuća sjednica Kazališnog sabora održat će se 9. rujna s početkom u 19:00 sati u Kazalištu. Tema prve sjednice će biti Vizija razvoja riječkog HNK 2016-2020. (fakultativni pripremni materijal – link).
Prvu sjednicu vodit će vršitelji dužnosti intendanta i ravnatelja grana, uz sudjelovanje gostiju čija ćemo imena objavljivati na našoj FB stranici do petka.
Već je u zajedničkom programu Olivera Frljića i Marina Blaževića za „Novo, odgovorno, različito: Hrvatsko narodno kazalište u Rijeci” najavljeno da „novi HNK Ivana pl. Zajca publiku neće svoditi na pasivnog konzumenta gotovog kazališnog proizvoda, nego će raditi na njezinom integriranju u život kazališta, proširivanju pa i educiranju”. Kao varijaciju programa Diplomirani gledatelj već početkom nove sezone 2016/2017. pokrećemo Kazališni sabor. Cilj projekta je uspostaviti Rijeku kao kazališno središte, u kojem se kritički i interdisciplinarno promišljaju izvedbene umjetnosti. Sjednice Kazališnog sabora sazivat će se jednom mjesečno, svaki mjesec vodit će ih druga osoba (članovi ansambala, orkestra, uprave, gosti …), a „saborski zastupnici” bit će pozvani postavljati pitanja, replicirati, kritizirati, predlagati.

Sudjelovanjem na sjednici imate pravo postavljati pitanja, replicirati, ispravljati netočne navode, napustiti sjednicu – sve kao u pravom saboru. Članom kazališnog sabora postaje se dolaskom na sjednicu gdje će vam biti uručena vaša članska kartica. Svakim dolaskom na Kazališni sabor dobivate pečat za tekući mjesec te predočenjem kartice s pečatom ostvarujete popust od 50% na kupovinu dvije ulaznice (osim Novogodišnjih koncerata, Super-gala koncerta 16. 11, predstava na dan premijere i komercijalnih gostovanja).

Naravno, stranke i koalicije možete slobodno osnivati s kolegama sabornicima, ili sudjelovati u radu riječkog Kazališnog sabora kao nezavisni zastupnici.

Ulaz na sjednicu je slobodan, a s obzirom da je Kazalište u radovima ulazi se na službeni ulaz.